Predistražni postupak protiv prvaka NS, oni odmah sazvali pres konferenciju

Protiv predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vranje, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića, Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju pokrenulo je predistražni postupak zbog sumnje da su počinili krivično delo "sprečavanje održavanja glasanja".

Krivično delo je predviđeno članom 159, stav 2, u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika.

Reč je o događaju koji se dogodio 4. novembra 2018. godine, u vezi sa kojim su Ristić i Pavlović tvrdili da su ih "pretukli članovi Srpske napredne stranke iz Vranja.

Tog dana glasalo se za izbor članova Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Petnaestog novembra prošle godine, preko advokata Đorđa Gačevića, Ristić i Pavlović podneli su krivične prijave OJT protiv četvorice članova vranjskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), pod sumnjom na izvršenje krivičnog dela "nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, na štetu predsednika i potpredsednika GrO NS Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića".

Krivičnim prijavama oni su imenom i prezimenom osumnjičili dva člana SNS-a iz Vranja (čija imena prilikom podnošenja prijava nisu saopštena, ali se nalaze u prijavama), te još dve nepoznate osobe za koje se pretpostavlja da pripadaju SNS-u "za fizički napad na dvojicu funkcionera NS ispred prostorija Narodne stranke u Vranju 4. novembra 2018".

Povodom najnovijeg raspleta Narodna stranka u Vranju zakazala je konferenciju za medije za sredu 17. jul, na kojoj će biti izneto više detalja o stavovima NS u vezi sa pokretanjem predistražnog postupka protiv dvojice lokalnih funkcionera stranke.

Podsećanja radi, SNS se posle događaja od 4. novembra 2018. nije oglašavao.

Iz Gradske uprave Vranja izdato je 5. novembra saopštenje za javnost u kome je rečeno da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović, "bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive".

Petog dana novembra 2018. oglasila se i policija saopštenjem u kome se kaže da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju "preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi dve odvojene prijave fizičkog napada u Ulici kneza Miloša u Vranju, nedaleko od prostorija Narodne stranke, i u blizini jednog biračkog mesta za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina".

Saopštenja povodom ovog događaja izdali su 5. novembra gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke.

Sve četiri stranke su u Vranju u opoziciji.

Komentari

Izgurajte stvar do kraja, svako je uvideo da pokusavaju da od nasilnika ispadnu zrtve, Narodnjaci podrska !

Podrska Vranjskoj NS oni su jedina prava opozicija u ovom gradu, ostali su svi slizani pajtosi ovoj vlasti !

To je Narodna stranka od batinasa hoce da ispadnu zrtve.A za stranku nemam reci kakav lider jos gori poverenici po gradovima.u koju stranku su bili sve clanove su posvadjali.

Najnovije vesti