Pravila korišćenja

Pravila 

Korišćenjem bilo kog dela www.vranjenews.rs, Informativnog internet portala Centra za javno zagovaranje demokratije - CEDEM (u nastavku samo www.vranjenews.rs), znači da prihvatate sva pravila korišćenja navedena u ovom tekstu.

Smatra se da su korisnici www.vranjenews.rs u svakom trenutku upoznati sa pravilima korišćenja i da su ih razumeli u celosti.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja. 

Nijedan deo www.vranjenews.rs portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

Portal www.vranjenews.rs sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

 

Autorska prava

Portal www.vranjenews.rs polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava www.vranjenews.rs portala i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (www.vranjenews.rs, partneri, korisnici i sl) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je www.vranjenews.rs povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren u razumnom roku, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

 

Linkovi ka drugim web stranicama

Portal www.vranjenews.rs sadrži linkove na veb-stranice izvan vlastitog portala.

www.vranjenews.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan sopstvenog portala.

 

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Portal www.vranjenews.rs poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca, s tim da može koristiti podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu). Kao i podatke obezbeđene od strane posetilaca ili korisnika, kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio čitaocima. Na osnovu ovih podataka portal www.vranjenews.rs dolazi do saznanja koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Podaci o korisnicima mogu uključivati i informacije koje se mogu individualno identifikovati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.

www.vranjenews.rs obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika davati odnosno distribuirati trećim licima, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

 

Poštovani, pre pisanja komentara pročitajte sledeće uputstvo:

Neophodno je popuniti polja obeležena zvezdicom. Redakcija portala www.vranjenews.rs zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala www.vranjenews.rs.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala www.vranjenews.rs.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu www.vranjenews.rs smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.