SDS: Ovako destruktivno ponašanje Vranje ne pamti


Gradski odbor SDS Vranje najoštrije je osudio "brutalan fizički napad na predsednika i potpredsednika GrO NS u Vranju" i pozvao javnost "na najoštriju osudu napada", a policiju i pravosuđe "na energičnu reakciju policije i pravosuđa".

- Arogancija, bahatost i neprestana demonstracija sile i nasilja postale su prepoznatljivi model ponašanja SNS-a u celoj zemlji, a verbalni nasrtaji i fizičko zlostavljanje njihov način izražavanja.

Fizičkim nasiljem od strane članova SNS-a nismo iznenađeni.

Samo je bilo pitanje trenutka kada će pući i onako već prenaduvan balon njihove arogancije i osećaja nedodirljivosti.

Pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da najozbiljnije pristupe svom poslu i da vinovnike ovog varvarskog čina, a koji su poznati javnosti, uhapse i procesuiraju kako bismo zaista videli da živimo u pravno uređenoj državi, koja kriminalce hapsi, a poštene građane štiti.

Ukoliko do toga ne dođe, znaćemo sa sigurnošću da danas živimo u diktaturi, gde nedodirljive razularene mase mogu, na sred ulice i pred mnoštvom svedoka, da linčuju političke neistomišljenike bez ikakvih posledica.

Ovakvo destruktivno ponašanje naš grad ne pamti.

Politički konflikti se ne smeju rešavati ovakvim primitivizmom.

To je atak na demokratiju za koju se naše društvo godinama bori.

Ovim činom se uliva strah kod naših sugrađana, što je očigledno i cilj ove vlasti - navodi se u saopštenju SDS-a koje je prosleđeno medijima.

Najnovije vesti