Dveri: Naprednjaci se više ne tuku samo između sebe

Srpski pokret Dveri najoštije je osudio, kako se kaže, "napad i prebijanje čelnika GO Narodne stranke u Vranju od strane batinaša koji su na platnom spisku Srpske napredne stranke".

- Takav incident za nas i nije veliko iznenađenje, jer fizičko nasilje je nešto što je obeležilo Srpsku naprednu stranku u Vranju još od njenog osnivanja.

Do sada su ipak bili ograničeni na međusobne obračune, ali očigledno da strah od jačanja opozicije podiže njihovu nervozu, pa su krenuli u otvorene napade i na predstavnike opozicionih stranaka - navodi se u saopštenju Dveri koje je poslato medijima.

Ono što u ovom slučaju predstavlja "mnogo veći skandal", ocenjuje se u saopštenju, je "pokušaj čelnika lokalnog SNS-a da prikriju nasilje konstruisanjem nekakvog nepostojećeg incidenta na biračkom mestu, na izborima za savete nacionalnih manjina".

- Postavlja se pitanje da li je ceo incident, počev od prebijanja lidera NS-a u Vranju, zapravo pokušaj da se zamaskira činjenica da je SNS mimo zakona i Ustava uticala na izbore saveta nacionalnih manjina, tako što je formirala liste podobnih članova manjina u Bosilegradu, Dimitrovgradu, Bujanovcu, i mnogim mestima u Vojvodini?

Zbog tog mešanja, već su ozbiljno narušeni odnosi sa Bugarskom, a Albanci u Bujanovcu dobili su novi adut u svojim zahtevima za otcepljenjem od Srbije, jer je mešanje Vlade Srbije u izbor njihovih predstavnika ozbiljan čin uskraćivanja slobode nacionalnim manjinama.

Potpuno su besmislene pretpostavke da bi predstavnici opozicije na bilo koji način izazivali incidente na ovim izborima, jer na njima nismo učestvovali, niti nas zanimaju.

Nadamo se da će nadležni organi odoleti političkim pritiscima i privesti pravdi napadače na Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića - navodi se u saopštenju Informativne službe vranjskog odbora Dveri.

Najnovije vesti