DS: Procesuirati napadače, zna se koji su

Vranjski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je saopštenjem predstavnike istražnih i pravosudnih organa da "po hitnom postupku procesuiraju napadače na funkcionere Narodne stranke u Vranju".

- Tim pre što se već zna ko su.

Upravo zbog toga ćemo na konferenciji za novinare Narodne stranke u ponedeljak biti uz Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića i podržaćemo ih u zajedničkom nastojanju da Vranje bude pristojan grad, kojim će se svi njegovi stanovnici kretati bez straha - navodi se u saopštenju vranjskog DS-a.

Demokrate su najoštrije osudile fizički napad na predsednika i potpredsednika GrO NS, karakterišući ga kao „najstrašniju demonstraciju sile i bahatosti lokalnih aktivista SNS-a".

- Ishod je mogao biti fatalan.

DS se od osnivanja bori protiv svakog vida nasilja.

Nasilje (političko u ovom slučaju), ne može imati nikakvo opravdanje.

Fizičko obračunavanje sa neistomišljenicima manir je vlasti iz devedesetih godina prošlog veka - kaže se u saopštenju DS-a.

Podsećanja radi, Narodna stranka optužila je članove Srpske napredne stranke da su u Vranju, navodno, pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića i pozvala nadležne organe da, kako se kaže, u najkraćem mogućem roku procesuiraju "nasilnike iz SNS-a".

SNS se još nije oglasio, a iz Gradske uprave Vranja izdali su saopštenje u kome se kaže da su "predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić, i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora (u nedelju na Narodnom univerzitetu u Vranju gde se glasa za nacionalne savete, p.r), nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike 'počistićemo vas kao što je Đilas počistio cigane u Belvilu', fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive".

Najnovije vesti