Gradska uprava: Pretučen predsednik biračkog odbora u Narodnom univerzitetu

Rukovodstvo grada Vranja najoštrije je osudilo incident koji se u nedelju odigrao na biračkom mestu broj 2 „Narodni univerzitet“, a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina, kaže se u saopštenju iz Gradske uprave Vranja.

- Tom prilikom, u dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić, i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike "počistićemo vas kao što je Đilas počistio cigane u Belvilu", fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive.

Smatramo ovakav način političke komunikacije apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike, koji gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo.

Ili barem svi, jer se očigledno pripadnici Jeremićeve stranke bolje snalaze na terenu argumenata gole fizičke sile i jezika mržnje - citat je iz saopštenja Gradske uprave

Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu, dodaje se, pretvorilo se, "isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta u farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina".

- Pitamo se da li su to vrednosti i evropski standardi za koje se načelno zalaže Jeremić i njegova družina.

Verovatno ne, ali zato mi iz rukovodstva Grada poručujemo da nećemo dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.

Srbija je evropska zemlja u kojoj postoje demokratske institucije i norme, i pre svega nadležni organi zaduženi za očuvanje takvog poretka.

U skladu s tim pozivamo nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, kada je predsednik biračkog odbora pretučen - kaže se u saopštenju koje je potpisao načelnik Gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović.

Najnovije vesti