Evo programa za predstojeće Vranjsko kulturno leto

Na sastanku Organizacionog odbora kulturno–turističke manifestacije Vranjsko kulturno leto 2022 u petak je usvojen program manifestacije, kojim su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

Maj je predviđen za manifestaciju Maj mesec muzike, Dečji festival Vreme radosti, Dečju likovnu koloniju i manifestaciju Muzeji za deset.

Tokom juna biće najpre obeležen Međunarodni dan arhiva, zatim će u okviru obeležavanja gradske slave (Duhovski ponedeljak) biti održan večernji koncert, kao i desetodnevni Salon knjiga.

Jun je takođe rezervisan za obeležavanje Dana biblioteke, 35. godišnjicu JU ŠAF, Vidovdanski koncert i Predtakmičenje frulaša Zlatna frula juga Srbije.

U julu će u Vranju stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije Vranje 2022, a već po tradiciji biće održan i Memorijal Bakija Bakić.

U organizaciji Kancelarije za mlade grada Vranja planirane su brojne radionice, koncerti na otvorenom, kak onavode organizatori "prilagođeni ukusu i afinitetima mladih u Vranju".

Letnji atelje, pozorišne predstave na otvorenom, 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma Zlatni puž 2022 i Dani Vranja planirani su za avgust.

U organizaciji Kancelarije za mlade biće obeležen 12. avgust – Međunarodni dan mladih.

U Vranjskoj Banji biće organizovano Banjsko kulturno leto, u okviru kojeg je planirana tradicionalna manifestacija Dani karanfila.

"Kompletan program sa satnicama i lokacijama održavanja podložan je promenama, zavisno od vremenskih uslova i epidemijske situacije", saopšteno je nakon sednice Organizacionog odbora.

Komentari

Pretrgli ste se da se pomucite da prepisete manifestacije. Da se niste sastali ovo sve bi se i bez vas odrzalo.

Najnovije vesti