Otvoren Salon knjiga, na štandovima prvi put izdanja Udruženja književnika Vranja

Jedan od događaja kojim se najavljuje obeležavanje Gradske slave Duhovskog ponedeljka (21. jun), tradicionalni Letnji salon knjiga u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje, otvoren je u ponedeljak na šetalištu u centru grada.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević kazala je nakon otvaranja za Vranje News da se salon ove godine održava na tri štanda sa više od deset izdavačkih kuća.

"Ono što je specifično za svaki naš Salon knjiga to je sajamski popust.

Ove godine imamo još jednu novinu.

Prvi put čitaocima će se svojim izdanjima predstaviti Udruženje književnika Vranja (UKV), koje ima svoje mesto na jednom od štandova.

Drago mi je da ove godine Vranjancima možemo da ponudimo i književno stvaralaštvo naših sugrađana.

Pozivam ljubitelje knjige da posete naše štandove", rekla je Dimitrijević za Vranje News.

Ovo je prvi salon knjiga u ovoj godini, koji je došao nakon relaksacije mera koje su bile uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Biće otvoren do 24. juna.

Dimitrijevićeva je najavila da bi se naredni Salon knjiga, ukoliko se epidemija koronavirusa primiri, mogao biti organizovan krajem leta, u vreme održavanja manifestacije Dani Vranja.

Likovna kolonija od 11. jula

Direktorka Narodnog univerziteta najavila je i održavanje tradicionalne međunarodne Likovne kolonije u Vranju od 11. jula. Kolonija će trajati jednu sedmicu, takođe u organizaciji NU.

"Na koloniji će stvarati sedam umetnika - po dva iz Makedonije i Bugarske, jedna umetnica iz Republike Srpske i dvoje iz Srbije", kazala je Dimitrijevićeva za Vranje News.

Najnovije vesti