Коментар дана

 • Diskriminacija nad članovima udruženja Koce zauvek

  13.05.2022

  Poniženi su ovih dana članovi Humanitarnog udruženja Koce zauvek i to na dodeli priznanja Crvenog krsta Srbije.

  Naime, prilikom dodele priznanja zaslužnim dobrovoljnim davaocima Crveni krst Vranje održao je izbornu skupštinu i izglasao 27 novih delegata Skupštine CK Vranje, ne nalazeći za shodno da u skupštinu uvrste delegata HU Koce Zauvek, inače najbrojnije humanitarne organizacije na polju davalaštva krvi sa 910 članova.

  Kao da mi ničim ne zaslužujujemo da budemo deo tog tela.

 • Vesa Simonović – čovek koji je živeo za novinarstvo

  09.05.2022

  Tekst je izvorno objavljen na Nova.rs

  Bez Vesine impresivne zaostavštine u Borbi, Vemenu, Blicu i Novoj S niko neće moći razumeti, a pogotovo napisati istoriju najmanje četiri i po decenije Srbije i regiona, piše Filip Švarm, glavni urednik nedeljnika Vreme.

  Nije moguće.

  Tako su kolege i prijatelji Veselina Simonovića – a svi smo ga zvali Vesa – primili vijest o njegovoj iznenadnoj smrti u 63. godini života.

 • Zašto je malo prijavljenih dela protiv životne sredine

  06.05.2022

  Tekst je izvorno objavljen na otvorenavratapravosudja.rs

  Prema podacima iz pravosudne statistike imamo veoma mali broj prijavljenih krivičnih dela protiv životne sredine i veoma mali broj optužnih akata protv izvršilaca tih dela na nacionalnom nivou.

  Kako je to moguće, kad je životna sredina glavna tema u javnom životu i kad smo zasuti primerima zagađenja vode, vazduha i zemlje sa svih strana?

 • Sa Surdulicom nema šale

  30.04.2022

  Treći mesec zaredom zaposleni u Surdulici imaju najveće prosečne zarade u Pčinjskom okrugu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

  Sa prosečnom zaradom od 57.710 dinara, oni su u februaru "ušili" zaposlene u Vranju bezmalo za 1.000 dinara (934).

  Ekonomskim jezikom rečeno, svaki zaposleni Surduličanin imao je u februaru u svom novčaniku prosečno 1.000 dinara više od prosečno zaposlenog Vranjanca.

  Dakle, sve komparativne tržišne prednosti i ekonomska logika, Vranju i njegovom rukovodstvu, definitivno su okrenula leđa.

 • Sporan kvalitet rada upravnika stambene zajednice

  29.04.2022

  Tekst je izvorno objavljen na otvorenavratapravosudja.rs

  Odredbama važećeg Zakona o stanovanju i održavanju zgrada propisano je da stambenu zajednicu čine svi vlasnici posebnih delova stambene zgrade-stana, poslovnog prostora, garaže, garažnog mesta i garažnog boksa.

  Sve stambene zajednice imaju status pravnog lica i upisiju se u jedinstveni registar stambenih zajednica.