Коментар дана

 • Otvoreno pismo Aleksandru Vučiću

  30.11.2020

  Gospodine predsedniče, 

  dozvolite da vas podsetim na činjenicu da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo Naredbu kojom je u Republici Srbiji zabranjeno istovremeno okupljanje više od 5 lica na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Naredba je doneta radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 od koje je do danas, samo prema zvaničnim podacima, zaraženo preko 170.000, a preminulo najmanje 1.549 građana Srbije.

 • Mira Marković pa Cakaj

  15.11.2020

  Tekst je izvorno objavljen na portalu Bujanovačke.

   Baš je veliki srećnik sadašnji predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

  Ovo kažem iz razloga što je u svojoj političkoj karijeri vladara bednog Bujanovca prvo doživeo da Miru Marković, suprugu Slobodana Miloševića, proglasi za počasnog građanina Bujanovca, a sada tom "veličanstvenom titulom" časti i ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja.

 • Nezakonito finansiranje izborne kampanje bez kazne

  13.11.2020

  Tekst je izvorno objavljen na otvorenavratapravosudja.rs.

  Tipični (neistraženi) primeri

  U očekivanju da neko sprovede istraživanje javnog mnenja na tu temu, primam opklade da je većina građana uverena da se skupe izborne kampanje makar delom finansiraju nezakonito, i da bi čak i zagrižene pristalice političkih stranaka tvrdile da se nezakonitim sredstvima koriste „oni drugi“.

 • Doza inspektora Radiše

  12.11.2020

  U ovom paklu od korone poslednjih meseci bili smo svedoci raznih stupidarija, nesnalaženja, jezikolobotomije zvaničnih lica potkovanih novom terminologijom i naravno nekih novih, nemalih ovlašćenja koja su tri puta na dan dodeljivana predstavnicima prisile - policiji, komunalnoj miliciji, raznim inspekcijama itd.

  Tradicionalno je reč o službama u kojima dobar deo zaposlenih (čast izuzecima) na terenu ne može da sakrije iznenadno ushićenje kad dobije dužu batinu u ruke da prevaspitava pučanstvo.

 • Silazak sa ludog kamena - razvod braka

  06.11.2020

  Tekst je izvorno objavljen na otvorenavratapravosudja.rs

  Rešili ste da se razvedete. Osim što vas muče razna lična pitanja – da li je to vaš poraz ili hrabra odluka, da li će vam vaši bližnji pružiti podršku ili će vas osuđivati, kako će razvod uticati na vaš dalji život i život vaše dece, ako ih imate, muče vas i neka konkretna pitanja u vezi sa samim postupkom razvoda.

  Kako se pokreće postupak za razvod braka?

 • Daleko im lepa (Bela) kuća

  05.11.2020

  Tekst je izvorno objavljen u dnevnom listu Kurir.

  Da li treba da strepimo od promene administracije u Vašingtonu? Čak su i Rusi počeli da okreću glavu od Donalda Trampa i da govore kako im je svejedno ko pobedi. Da li će oduševljenje mnogih Srba Trampom izgledati kao odlazak u četnike u oktobru 1944. godine?