Sunovrat rukometaša protiv fenjeraša: RK Vranje - Proleter 32:35

Pravu katastrofu doživeli su rukometaši Vranja 1957, koji se u povratničkoj sezoni u Super rukometnoj ligi grčevito bore za opstanak, izgubivši kao domaćini u 16. kolu od najslabijeg tima lige zrenjaninskog Proletera 32:35 (13:15).

Vranjancima, iz čije uprave su posle serije teških utakmica na početku prvenstva najavljivali mečeve sa manje kvalitetnim protivnicima, u kojima su se nadali osvajanju bodova i pomeranju ka delu tabele koji im obezbeđuje opstanak u ligi, dešava se nešto potpuno neočekivano.

Nije samo ovaj poslednji poraz od Proletera, ekipe koja je do prošlog kola imala samo dva boda, u pitanju.

Vranjanci već duže vreme igraju na nivou nedostojnom superligaša i beleže očajne rezultate, tako da sada imaju isti skor kao Zrenjaninci - dve pobede, dva nerešena rezultata i čak dvanaest poraza u šesnaest prvenstvenih kola.

A, očekivanja su bila ovakva...

Posle poraza u 10. kolu od najjačeg tima lige Vojvodine, išlo se dotle da se priželjkivala pobeda protiv Zvezde u Vranju, ali su u tom meču Vranjanci pregaženi sa jedanaest golova razlike (23:34).

Tračak nade pojavio se u narednom kolu kada je u Vranju otkinut bod Radničkom iz Kragujevca (30:30), ali zapravo od te utakmice kola kreću nizbrdo.

Nizali su se porazi od Partizana (32:22), što je bilo očekivano, ali svakako ne i da će Vranjanci tako lako prepustiti bodove direktnim konkurentima u borbi za opstanak, i to u Vranju (porazi od Uba 28:32 i ovaj poslednji, posebno bolan od Proletera), a u međuvremenu i katastrofa protiv Metaloplastike u gostima (38:19).

Ako se pogleda ovaj poslednji meč i poraz od fenjeraša Proletera, jedina pozitivna stvar je partija beka Vranjanaca Miloša Čekića, koji je sa 10 golova bio najefikasniji među domaćim igračima.

Aleksa Maksić pridodao je 6, a po 5 puta su se u listu strelaca upisali Zlatko Rakić i Stefan Pavlović.

Kod gostiju 11 golova dao je Nikola Lazić.

Poraz još teže pada ako se pogleda kretanje rezultata - gosti su vodili sve vreme, a da su Vranjanci imali nerešen rezultat samo do 5. minuta kada je bilo 2:2.

Šok terapija u vidu dovođenja novog trenera (Đorđe Teodorović umesto Aleksandra Radosavljevića) na čelo stručnog štaba, za sada ne daje očekivani rezultat.

Međutim, pitanje je da li je do trenera, da li je do igrača ili je reč o nečemu trećem - uglavnom šuška se već neko vreme o oštrom sukobu u upravi Vranja 1957.

Simptomatično je i da u poslednje vreme nema Đorđa Čolovića, igrača koji je na početku prvenstva bio najbolji i najefikasniji rukometaš vranjskog tima.

Priča se da je odstranjen iz tima, a razlozi su nepoznati javnosti.

Vranjance u narednom kolu, sada kada su na poslednjoj poziciji na tabeli izjednačeni sa Proleterom (po 6 bodova) očekuje teško gostovanje petoplasiranoj Dubočici 54 u Leskovcu.

Komentari

Pojačanje još para, malo je ovo.

Pročitajte ranije komentare,epilog svega su loše igre,i samo da znate Vranjanci poznaju odlično rukomet

Neću i ne želim da budem običan fikus. Žalosno je što se previše troši novac na dovodjenje nekvalitetnih rukometaša.Ovo je veliki neuspeh i treba iz korena usaglasiti nove odluke sa novim ljudima od većnikam za sport, Predsednika kluba i svih nas koji smo saučesnici u sunovratu RK Vranje.

Treba menjati nesto ako hoce da ostanu u ligu. Tikva od koren smrdi

Sad će svu krivicu da svale treneru.
Upravni odbor , Predsednik, porpredsednik i Većnik za sport koji sve zna će povećati budžet za njihove potrebe i nema veze što ćemo ispasti njima dobro.

Najnovije vesti