Veličković: Tačno je, podneo sam ostavku

Direktor Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković potvrdio je u izjavi za Vranje News da je podneo ostavku na funkciju direktora ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

- Ostavku sam podneo iz zdravstvenih razloga, nikakav drugi komentar nemam - rekao je Veličković novinaru Vranje News-a.

Odlukom ministra Zlatibora Lončara, ginekolog-akušer vranjske Opšte bolnice Dragan Veličković imenovan je za v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje u novembru 2016. godine.

Posle imenovanja, rekao je medijima da je njegov prioritet u radu "da zdravstvena zaštita u centru bude podignuta na viši nivo, a prava pacijenta i uslovi njegovog lečenja postanu sveto pismo za lekare".

Kao Veličkovićev mogući naslednik pominje se doktorka Ljiljana Antić, sa Internog odeljenja, članica Saveta za zdravstvo lokalnog SNS-a.

Nezvanično, u SNS, koji raspolaže kvotom za direktora ZC Vranje, ima razmišljanja i o tome da centrom, koji se nalazi u finansijskoj dubiozi od oko 1,3 milijarde dinara, ubuduće rukovodi tripartitno rukovodstvo, koje bi činili diplomirani ekonomista, diplomirani pravnik i lekar.

Veličković je rođen u Vranju 1966. gde je završio Gimnaziju Bora Stanković, a 1992. godine Medicinski fakultet u Nišu.

Specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo 1998. godine.

Dve godine radio je u Dispanzeru za žene Doma zdravlja u Vranju, a od 2000. je u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

Član je stranačkog Saveta za zdravstvo GrO SNS u Vranju.

Najnovije vesti