Dimitrijević: Dolazim u Vranje, ali ne da skidam glave

Nakon glasina da će direktor leskovačke bolnice i nekadašnji koordinator Zdravstvenog centra Vranje Nebojša Dimitrijević po drugi put u poslednje dve godine da koordinira radom te ustanove, posle tri nerazjašnjena slučaja smrti, on u izjavi za VranjeNews potvrđuje ovu informaciju, uz napomenu da ne dolazi u Vranje da „skida glave“.

- Treba da se vidim ovih dana sa direktorom vranjskog ZC Veličkovićem, da sagledamo šta se sve izdešavalo, a u ponedeljak ću doći u Vranje da napravimo detaljniju analizu, pa ćemo videti o daljim koracima – navodi Dimitrijević.

On dodaje da ga je „u sredu zvao šef kabineta ministra Zlatibora Lončara“, u vezi sa događajima koji potresaju vranjski ZC, te da mu je dat "mandat" da opet pomogne u rešavanju problema u ovdašnjem zdravstvu.

- Moje je mišljenje da se stanje u ZC u poslednje vreme znatno poboljšalo, ali evo ovi događaji od početka godine su to uzdrmali.

Postoji onaj deo tzv. disciplinske odgovornosti koji mora da se sprovede.

Direktor lično nije kriv, ali po „komandnoj“ odgovornosti on je najodgovornija osoba u ZC, kao što sam ja u bolnici u Leskovcu – navodi Dimitrijević za VranjeNews.

On ukazuje da je posao lekara i menadžmenta da preduprede nemile događaje, pa zato kod sebe u Leskovcu stalno organizuje dnevne sastanke sa dežurnim lekarima i načelnicima.

- Cilj je da ZC Vranje funkcioniše kako treba. E, sad, tu ima i neodgovornosti, malo i politikantstva, opstrukcije, od svega pomalo.

Nije to samo slučaj u Vranju, ali možda Vranje ima malo i nesreće da se u ovom periodu tamo dešavaju ovakve stvari.

Ipak, nadam se da ćemo brzo srediti situaciju i da neću predugo ostati u Vranju - kaže Dimitrijević.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu, inače specijalista medicine sporta i subspecijalista ishrane Nebojša Dimitrijević, došao je u oktobru 2016. godine da vodi vranjsko zdravstvo na šest meseci.

I tada mu je takav „mandat“ poverio ministar zdravlja Lončar, nakon što je odlučio da smeni v.d. direktora ZC Vranje Vladimira Stamenkovića.

Dimitrijević je član SNS, potpredsednik gradskog odbora naprednjaka u Leskovcu.

Radio je već u Vranju i Bujanovcu, kao lekar vojske.

U Vranju su se od početka godine dogodila tri smrtna slučaja koja su potresla ustanovu, a u vezi sa kojima se ispituje disciplinska i eventualno druga odgovornost medicinskog osoblja.

Slučajeve po nalogu Ministarstva zdravlja ispituje Zdravstvena inspekcija iz Niša.

Najnovije vesti