Vacić odgovara Kamberiju: U Srpskoj desnici imaćete večite neprijatelje

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić okarakterisao je za Bujanovačke kao "lažne" optužbe predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, iznete za televiziju N1, u kojima je Vacića optužio "za fašizam" i pozvao državu "da preduzme mere" protiv lidera Srpske desnice.

- Žalosno je što vaše lažne optužbe protiv mene i Srpske desnice, pa čak i države Srbije, podupiru malobrojni srpski autošovinisti debelo plaćeni novcem kriminalnog porekla i njihov stav je potpuno razumljiv većini građana Srbije - poručio je Vacić Kamberiju u izjavi dostavljenoj portalu Bujanovačke.

Kamberijevu "kampanju protiv njega", kako je naveo, "podržavaju i pojedini žitelji albanske nacionalnosti" na lokalu, koji su "do juče nosili uniforme tzv. OVPBM i ubijali srpske vojnike i policajce u cilju otvorene secesije dela državne teritorije".

Vacić se osvrnuo i na, kako kaže, "Kamberijevo stvarno delovanje na rušenju poretka zemlje, zbog kojeg, nažalost, nikada nije procesuiran".

- Novembra 2018. godine, nepunih godinu dana pre mog govora u Bujanovcu, zajedno sa albanskom organizacijom "Ćemerija" održali ste javni skup u Prištini, u znak podrške prisajedinjenju tzv. Preševske doline lažnom Kosovu.

Tada ste naveli očekivanje da će maršu prisustvovati "Albanci iz svih albanskih zemalja", zahtevali da se Vaše opštinske strukture "uključe u Briselski pregovarački proces" i izjavili "da vas Srbija ne želi" - naveo je Vacić.

Na osnovu ovoga on zaključuje da Kamberijev problem "nisu Miša Vacić i Srpska desnica, već država Srbija i srpski narod".

"Navodni Srbi", kaže Vacić, "koje štiti Kamberi i koji ga podržavaju nisu apelovali na državu Srbiju kada su ovakve Kamberijeve 'političke' aktivnosti u pitanju".

- Vašim manipulacijama može poverovati samo politički malouman srpski plaćenik, dok ćete u Srpskoj desnici imati večite neprijetelje.

Toliko o "govoru mržnje" Miše Vacića na teritoriji suverene države Srbije, ali pre svega o Vama lično i Vašem neskrivenom neprijateljskom delovanju - poručio je Vacić Kamberiju.

Najnovije vesti