Stanković: Niko nema pravo da deli ljude na podobne i nepodobne

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, osudio je u izjavi za Bujanovačke "svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora i ni na jedna način ne doprinosti napretku i boljitku stanovništva ovih opština” povodom izjava Miše Vacića u sredu u Bujanovcu.

- Bujanovac je grad u Republici Srbiji u kojem od vajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi.

Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Republike Srbije - izjavio je Stanković.

On je istakao da "niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne bez obzira na njihovu političku orijentaciju".

Predsednik Koordinacionog tela naglasio je za bujanovački portal da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima ove zemlje "nisu do sada niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja jer je takvih pokušaja bilo i ranije".

Stanković je kazao da veruje ljudima koji žive na tom području jer je ubeđen da one neće uticati na njihov stav po pitanju očuvanja dobrih međuetničkih ali međuljudskih odnosa i da će svi oni kao i do sada poštovati zakone Republike Srbije u svom svakodnevnom radu i životu.

- I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Republika Srbija, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prava koja im po zakonima pripadaju.

Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama - rekao je Stanković

Kamberi: Vacić je kukavica

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izjavio je povodom ovog slučaja za Bujanovačke da "doći nekome u kuću i pretiti najogavnijim pretnjama jeste „vrednost“ koja krasi kukavice".

- Zato moja poruka takvima glasi - nismo se plašili živih vukova, a kamoli ostarelih kurjaka - rekao je Kamberi.

Najnovije vesti