Tužilaštvo: Nalog policiji Bujanovca da ispita slučaj Miše Vacića

Bujanovačko Odeljenje Osnovnog tužilaštva u Vranju dalo je nalog policiji u Bujanovcu da ispita okolnosti i sadržaj izjava Miše Vacića, lidera Srpske desnice, prilikom osnivanja odbora te stranke u ovom gradu, javlja portal Bujanovačke.

Vacić je prilikom osnivanja odbora u Bujanovcu navodno "pretio proterivanjem" i uputio "uvrede predstavnicima Srba u lokalnim institucijama u Bujanovcu".

Političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao je "navodnim Srbima" i poručio da će "njihova mesta zauzeti predstavnici Vacićeve stranke", javljaju Bujanovačke.

- Najveći problem u Bujanovcu su domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima i oni će biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu.

Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo "najza.ebanije" ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski - rekao je Vacić, a prenose Bujanovačke.

- Doći će ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad protiv onih koji korupcijom uništavaju vaše mesto.

Dolaziću ovde dok ih ne oteramo.

Problem je kukolj u našim redovima, a drugi narodi nek se bore za svoje predstavnike, pa ćemo razgovarati i sarađivati, jer zajedno treba da živimo, zajedno da ostanemo ovde.

Mi se trudimo za Srbe, oni nek se trude za sebe - prenose Bujanovačke Vacićev govor.

Srpske političke grupacije na vlasti u opštini su Grupa građana „Dr Stojanča Arsić“ zajedno sa SDS i SDPS, kao i SPO-SPS, a u opoziciji je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Najnovije vesti