Boško Obradović: Vacić je karikatura srpske politike VIDEO

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je u Vranju da je Miša Vacić, predsednik Srpske desnice, "karikatura srpske politike", a Vacićevu partiju nazvao "policijskom strankom".

- Vacić je farsa, sprdnja, on je oličenje besmisla do kojeg je stigla srpska politika - rekao je Obradović u petak, odgovarajući na pitanje u vezi sa nedavnim govorom Miše Vacića u Bujanovcu prilikom osnivanja odbora Srpske desnice.

On je dodao da je Vacićeva partija "polupolicijska, polukriminalna tvorevina Aleksandra Vučića koja služi da glumata nekakvu opoziciju", naglašavajući da "iza Vacićeve kampanje stoji Vučić lično".

- On finansira Mišu Vacića.

Kakav Vučić, takav i Vacić - rekao je Obradović okupljenim novinarima.

Obradović je u petak, na konferenciji za medije ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, još kazao da "kako se približavaju lažni izbori (najavljeni za mart 2020) tako se sve češće pojavljuju lažne opozicione stranke poput Vacićeve Srpske desnice".

- Osim njega imamo i Vučićeve monarhiste oličene u u Pokretu za obnovu Kraljevine Srbije, pa Vučićeve radikale oličene u Srpskoj radikalnoj stranci, uz Čedu Jovanovića i Nenada Čanka pokušaće da sve njih predstavi kao nekakvu opoziciju.

Na sve to moram da potenciram jedno pitanje o kojem treba da razmisle građani Srbije: da li je normalno, uobičajeno da Vučić ili bilo ko drugi iz Srpske napredne stranke ne napada opoziciju koja će izaći na izbore, već samo opoziciju koja se opredelila za bojkot.

Mi više njima ne smetamo da oni izađu na te izbore i dobiju ih sa famoznih 97 odsto.

Da li je logično što nas napadaju?

Šta vam to govori osim da bojkot mnogo svrbi i smeta ovoj vlasti - kazao je Obradović u Vranju.

U vezi sa Vacićevim govorom u Bujanovcu policija, po nalogu Odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prikuplja informacije o dešavanjima sa nedavnog osnivanja Opštinskog odbora Srpske desnice.

Kako je, izveštavajući sa osnivačke skupštine javio portal Bujanovačke, Vacić je tada rekao da će "ako treba, iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovesti najzaje.anije ljude" i da će "raseliti ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski".

Najnovije vesti