Vacić: Kretenska istraga tužilaštva protiv mene

Vranje/Bujanovac - Posle naloga policiji bujanovačkog Odeljenja Osnovnog tužilaštva u Vranju da prikupi informacije u vezi sa njegovim govorom u Bujanovcu prilikom osnivanja odbora Srpske desnice, predsednik te stranke Miša Vacić je za dnevni list Danas rekao da je odluka tužilaštva "kretenska".

– To je politički pritisak na mene i na srpski narod u Bujanovcu i u Srbiji.

Ne da nema osnova za istragu, nego je to stvarno jedan bezobrazluk – smatra Vacić.

Na pitanje da li stoji iza svojih reči izrečenih u Bujanovcu, i na naše podsećanje šta je sve rekao, lider Srpske desnice je nekoliko puta ponovio "sram da te bude".

– Govorio sam o miru, stabilnosti, suživotu...

Ko da se protera? Da se protera sa političke scene.

Laž je da postoji bilo kakvo krivično delo ili govor mržnje.

Ja sam stvari nazvao svojim imenom i ukazao na pojedine ljude koji uništavaju preduzeća i šuruju sa Albancima – rekao je Vacić, dodavši, "sram da vas bude".

Kako je javio portal Bujanovačke, Vacić je u sredu na osnivanju odbora svoje stranke rekao da će "ako treba, iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovesti najzaje.anije ljude" i da će "raseliti ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski".

Međutim, u izjavi za Danas on tvrdi da je govorio o "proterivanju sa političke scene".

Najnovije vesti

Šaip Kamberi. Foto Vranje News Kamberi: Biću poslanik svih vas »

Šaip Kamberi, nosilac liste Koalicije Albanaca doline, koja je pobedila na parlamentarnim izborima, održanim u Velikom T...