Ristić: Bez naznaka da se nešto dešava po prijavama protiv naprednjaka (VIDEO)

Lider vranjskog odbora Narodne stranke Đorđe Ristić izjavio je za Vranje News da "nema nikakvih naznaka da se u pretkrivičnom postupku po krivičnim prijavama funkcionera Narodne stranke u Vranju protiv četiri člana SNS-a nešto dešava u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT), koje je po zakonu zaduženo za vođenje istrage.

- Ni mene, ni potpredsednika Narodne stranke u Vranju Dragana Pavlovića niko od nadležnih organa, policije ili Osnovnog tužilaštva, nije pozvao na bilo kakav razgovor, iako su prijave podnete još pre mesec dana.

A, podsećam, nemio događaj desio se 4. novembra ove godine - kazao je Ristić za Vranje News.

On je dodao da su ljudi iz Gradskog odbora Narodne stranke "saznali identitet još jednog napadača" i da mogu da ga predoče tužilaštvu kada budu pozvani.

- Osim toga, nemamo nikakvih saznanja, niti nas je bilo ko obavestio šta je sa snimkom sa kamera video nadzora Narodnog univerziteta koji je ključan.

Apelujem na tužilaštvo još jednom da profesionalno rade svoj posao za koji ih plaćaju svi građani Srbije - rekao je Ristić.

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju 15. novembra ove godine predao je krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) protiv četvorice članova vranjskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), preko beogradskog advokata Đorđa Gačevića (kancelarija Borivoja Borovića), pod sumnjom na izvršenje krivičnog dela "nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, na štetu predsednika i potpredsednika GrO NS Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića".

Krivičnim prijavama oni su imenom i prezimenom osumnjičili dva člana SNS-a iz Vranja (čija imena nisu saopštena, ali se nalaze u prijavama), te još dve nepoznate osobe za koje se pretpostavlja da pripadaju SNS-u "za fizički napad na dvojicu funkcionera NS ispred prostorija Narodne stranke u Vranju 4. novembra ove godine".

Pre mesec dana, u vreme predaje krivičnih prijava, Ristić je pred zgradom tužilaštva izjavio da je "napad dokaz da SNS ne trpi kritiku i da se na ovaj način obračunava sa neistomišljenicima, pogotovo sa onima koji smeju da svoje mišljenje javno iskažu".

- Molimo pravosuđe da s ciljem pravične istrage od Narodnog univertiteta u Vranju zatraži snimke sa kamera video nadzora Narodnog univerziteta, koje gledaju na mesto incidenta, radi utvrđivanja prave istine, jer je u snimcima ključ - rekao je tada Ristić.

HRONOLOGIJA

Narodna stranka optužila je 4. novembra članove Srpske napredne stranke da su u Vranju "pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića" i pozvala nadležne organe da, kako se kaže, "u najkraćem mogućem roku procesuiraju nasilnike iz SNS-a".

SNS se ovim povodom nije oglašavao.

Iz Gradske uprave Vranja izdato je 5. novembra saopštenje za javnost u kome se kaže da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović, "bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora (u nedelju na Narodnom univerzitetu u Vranju gde se glasa za nacionalne savete, p.r), fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive" (objavljene su i fotografije Božidara Popovića).

U saopštenju uprave grada opozicioni Savez za Srbiju, kome pripada i Narodna stranka, nazvan je "pokretom za silovanje i vešanje Srbije".

Petog dana novembra oglasila se i policija saopštenjem u kome se kaže da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju "preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi dve odvojene prijave fizičkog napada u Ulici Kneza Miloša u Vranju, nedaleko od prostorija Narodne stranke, i u blizini jednog biračkog mesta za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina".

Saopštenja povodom ovog događaja izdali su 5. novembra gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke.

Sve četiri stranke su u Vranju u opoziciji.

Petnaestog novembra ove godine Osnovnom javnom tužilaštvu iz Narodne stranke predate su krivične prijave protiv dvojice oštećenima "poznatih i dvojice nepoznatih članova SNS-a".

Najnovije vesti