Đorđe Ristić novi gradski lider Narodne stranke (FOTO, VIDEO)

Đorđe Ristić, diplomirani pravnik iz Vranja, izabran je za gradskog lidera Narodne stranke (NS) u radnom delu Osnivačke skupštine ove političke stranke koja je održana u nedelju.

On je dosad obavljao funkciju poverenika GrO NS.

Novi potpredsednici gradskog odbora su privatni preduzetnik Dragan Pavlović i Aleksandar Stojanović, profesor francuskog jezika, obojica iz Vranja.

Novoizabrani predsednik gradskog odbora rekao je da NS u Vranju, zajedno sa drugim partijama opozicije, "započinje borbu za ponovno uspostavljanje demokratije u Vranju i Srbiji".

- Pčinjski okrug nekada je bio industrijski centar Srbije, a sve te fabrike danas su ugašene ili se deo njih održava veštački i posluje sa velikim gubicima.

Mogu sa žaljenjem da kažem da je Vranje grad kontradiktornosti.

To je grad velikog Bore Stankovića, a nema pozorište; Vranje nema ni bioskop i nijednu pristojnu salu gde bi mogao da se održi bilo kakav ozbiljniji skup.

Grad čiji je fudbalski klub Dinamo prvi put u svojoj istoriji izborio plasman u Super ligu, a svoje utakmice igraće u Surdulici, jer Vranje nema stadion i slično.

Lokalna samouprava ne izdavaja sredstva za komunalni program, saobraćajna infrastruktura je očajna, kao i seoski putevi.

Mi moramo imati viziju, drugačiji pristup rešavanju problema u našem društvu od trenutne vlasti.

NS prepoznaje značaj poljoprivredne inicijative i to je, uz privlačenje stranih investicija, razvoj privatnog sektora i male privrede prioritet u našem gradu - rekao je Ristić.

Govoreći u svečanom delu Osnivačke skupštine, prvi potpredsednik NS i narodni poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić čestitao je novoizabranom rukovodstvu GrO NS i naglasio da "će se građani trgnuti iz hipnoze u kojoj se danas nalaze, te da će NS učiniti sve da se Srbija što pre probudi".

- Ništa što nije na zdravim temeljima ne može trajati večno.

Ne mogu se reforme sprovoditi po leđima građana - poručio je Aleksić.

Osnivačkoj skupštini NS u Vranju prisustvovali su predsednik IO NS Vladimir Dobrosavljević, potpredsednik IO Nenad Milojičić, predstavnici odbora NS u Trgovištu, Bujanovcu i Vladičinom Hanu, svih opozicionih stranaka u Vranju i simpatizeri Narodne stranke.

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA

Za članove gradskog odbora stranke koju predvodi Vuk Jeremić izabrani su profesorka engleskog jezika Ivana Jović, mašinski inžinjer Dejan Krstić, student Đorđe Dimčić, hemijski tehničar Časlav Radulović, student i pesnik Miljana Stojković, inžinjer industrijskog menadžmenta Slaviša Jaćimović, privatni preduzetnik Dušan Mihajlović i inžinjer industrijskog menadžmenta Nikola Milosavljević.

Najnovije vesti