Petrović: Utrostručeni prihodi Planinarskog doma na Besnoj kobili VIDEO

Planinarski dom Dragan Spasić na Besnoj kobili prihodovao je u 2018. godini 10,5 miliona dinara, što je trostruko više nego u nekim ranijim godinama, izjavila je direktorka Turističke organizacije Vranje (TOV) Vesna Petrović.

- Ako znamo da je u periodu 2015-2017. prihod bio 3 do 4 miliona dinara godišnje, složićete se da se radi o znatnom povećanju prihoda.

Još je značajniji podatak da je ove godine situacija još bolja i da će prihod prema procenama biti oko 12 miliona dinara - kazala je Petrovićeva na konferenciji za medije.

Ona je istakla da je zabeleženo oko 4.500 noćenja, a da je prošle godine bilo oko 14.000 posetilaca, što kroz grupne posete Planinarskom domu, što u individualnim aranžmanima, i to iz svih krajeva Srbije, ali i iz Rusije, Belorusije, Slovenije i slično.

Ona je podsetila da je TOV bila uspešna i na drugim planovima, te da je prošle nedelje osvojila drugo mesto na Izložbi suvenira i turističkih publikacija u kategoriji "turistička mapa".

Ona je podsetila da je TOV ove godine organizovao niz turistički manifestacija, potencirajući Dane Vranja koji su prvi put, osim večernjih dešavanja, imali bogat sadržaj u okviru dnevnih programa.

- Gledali smo da zadovoljimo sve ukuse, imali edukativne radionice za decu, etno sajam, takmičenje u priremanju samse, bogate muzičke sadržaje i obezbeđene nagrade.

Otuda smo i imali veći broj posetilaca i turista u Vranju u tom periodu.

Kesar fest, međunarodni festival srednjovekovne kulture, održan u gradskom parku, takođe je pobudio veliko interesovanje Vranjanaca.

Nastavićemo da kroz raznovrsne aktivnosti promovišemo grad Vranje u najboljem svetlu i da Vranje bude dobar domaćin sve većem i većem broju turista - kazala je Petrovićeva.

PREDNOSTI TURISTIČKE REGIJE

Petrovićeva je naglasila da se TOV nalazi usred procesa formiranja Turističke regije jugoistočna Srbija u okviru koje će vranjska organizacija imati velike pogodnosti. Ona je na konferenciji za medije pojasnila da će se prvenstveno smanjiti troškovi nastupa na sajmovima, štampanja publikacija i drugi tehnički troškovi, a da je najznačajnije to što će turistički potencijali Vranja i okoline biti sveobuhvatnije promovisani u okviru nastupa pod turističkom regijom nego samostalno.

- To će znatno pospešiti naše nastupe na domaćim i međunarodnim sajmovima - rekla je Petrovićeva.

Komentari

Bravo! Još ako niste na teret Buđžeta opštine Vranje , t.j.da vas građani ne finansiraju....a vi gazdujete na njihovom "imanju"..onda zaslužujete enormne plate i sva priznanja.

Najnovije vesti