Doktorka spremila najukusniju samsu na Danima Vranja FOTO/VIDEO

Dobrila Šošić, specijalista pedijatar-neonatolog Službe za ginekologiju vranjske bolnice, spremila je najukusniju samsu na tradicionalnoj "Samsijadi", koja je održana u sklopu Dana Vranja 2019.

Drugoplasirana je Gorica Risteski, dok je treće mesto zauzela Milica Đorđević iz Vranjske Banje.

Veliki broj Vranjanaca okupio se i ove godine na istom mestu da isprati ovo veoma zanimljivo i originalno takmičenje u pripremanju autentične vranjske pite, koja je izmišljena u Vranju i priprema se pretežno u ovom gradu i svugde gde ima Vranjanca.

Žiri su ove godine sačinjavali Toma Vlajinac, Andrija Pavlović i Bojan Mitić.

Nakon proglašenja pobednika građani Vranja i drugi posetioci manifestacije mogli su da degustiraju samse, ali i druga jela i kolače koje su spremile domaćice, učesnice takmičenja.

U zabavnom delu programa nastupila je folklorna sekcija Udruženja penzionera grada Vranja.

Posle proglašenja pobednice građani su takođe, kupovinom tanjirića, i to iznosom po svojoj volji, mogli da degustiraju izložene pite, salate, tradicionalna jela i kolače, a novčani prilog je uplaćen na namenski račun dvogodišnje devojčice H.G. iz Bunuševca, sela kod Vranja, kojoj je pre dvadesetak dana u Kliničkom centru u Beogradu dijagnostifikovan tumor oba oka.

Udruženje "Roditeljstvo plus" iz Vranja, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Vranja, već je započelo prikupljanje sredstava za njenu porodicu koja nije u stanju da sama finanisira lečenje, ali je priključenje većeg broja građana Vranja u ovoj humanoj misiji bilo neophodno.

Svi ljudi dobre volje koji imaju volju da pomognu lečenje mogu da uplate sredstva na račun 205-9011006064889-52 kod Komerciijalne banke.

Devizni račun kod Vojvođanske banke je RS35325934170246893538, na ime Novice G.

SAMSA

Samsa je vrsta pite čiji je glavni sastojak beli luk. Predstavlja nezvanični brend Vranja. Sprema se gotovo u svakoj kući, a svaka Vranjanka ima svoj recept. Ipak, pravilo je da se ne odstupa od tri glavna sastojka: beli luk, kore i kiselo mleko.

Najnovije vesti