Dani Vranja: Mladost, karasevdah, pesma i truba FOTO/VIDEO

Program prve večeri petnaestih Dana Vranja, na centralnoj bini u centru grada, otvorio je muzičko–scenski prikaz pod nazivom "Vranjska pesma kroz mladu vranjsku dušu".

Vranjski srednjoškolci, kroz pesmu, igru, glumu i sevdah, predstavili su duh starog Vranja kroz, govoreći odlomke iz drama i pripovedaka najpoznatijeg Vranjanca Borisava Stankovića.

Mladi pevači i svirači izveli su pesme koje su proslavile Vranje - "Dimitrijo, sine Mitre", "Šetnala se Kuzum Stana", "Kaži, Suto", "Šano, dušo", "Zbog tebe mome ubava" i druge.

U programu su učestvovali Anja Kafedžiska, Dušan Tomić, Zlatan Petrov, Vukašin Nastić, Marta Kostić, Ivan Simonović, Jovan Marinković, Miloš Spasov, Vanja Trajković, Miroslav Marković, Đorđe Stojanović.

U nastavku programa, održan je koncert Tijane Vučković i Slobodana Jovanovića Cobija.

Dvoje vrhunski pevača pokazalo je da vranjska tradicionalna pesma živi, na oduševljenje publike koja je mogla da uživa u velikim hitovima izvorne vranjske gradske pesme.

Potom su nastupile članice ekipe iz Vranja, apsolutne pobednice takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" koje je održano u junu u Vrnjačkoj Banji.

Svoje solo pevačke tačke imale su članice ove grupe Mila Nikolić i Sofija Stanković.

Na kraju večeri, na oduševljenje publike, nastupio je jedan od najboljih trubačkih orkestara Srbije, orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

PROGRAM ZA PETAK - Lepa Brena na centralnoj bini

Dani Vranja se nastavljaju u petak kada će se tokom dana održavati škola dekupaža, nastupi vranjskih predškolaca i javni čas slikanja polaznika Likovne radionice. Na Trgu Staniše Stošića gošća književne večeri od 19 časova biće Mirjana Bobić Mojsilović, dok će na istom mestu biti održana i prezentacija "Mesto za stvaranje i edukaciju dece" u organizaciji škole "School & School", ŠAF-a i Craft kluba. Od 21.30 planiran je koncert Lepe Brene na centralnoj bini.

Najnovije vesti