Danica Maksimović, Lečić i Marija Vicković u aprilu na sceni Doma vojske

Na repertoaru vranjskog Pozorišta Bora Stanković u aprilu će biti osam predstava, od toga jedna gostujuća, dok će domaći ansambl imati i jedno gostovanje krajem meseca.

U sredu 3. aprila od 20 časova u Domu vojske repertoar će otvoriti prva repriza monodrame "Moji ljubavni jadi", koja je premijerno izvedena prošle sedmice. U predstavi igra Žetica Dejanović, a režija je poverena Ivanu Tomaševiću.

U nedelju 7. aprila od 12.30 sati u sali OKCE glumci vranjskog ansambla odigraće komad za decu "Žurka kod plavog zeca".

U sredu 10. aprila na repertoaru će biti predstava "Život u tesnim cipelama", koju je po tekstu Duška Kovačevića u Vranju režirao mladi reditelj iz Pirota David Alić.

Premijera je bila 13. marta.

U petak 12. aprila od 19 časova u Domu vojske biće odigrana gostujuća predstava "Indigo" u produkciji Grad teatra Budva, Smart studija i Dom omladine Beograd.

Predstava je rađena po tekstu Duška Premovića, u režiji Branislava Lečića.

Igraju Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.

U nedelju 14. aprila na repertoaru će biti dečja predstava "Tri praseta", na sceni OKCE u 12.30 časova, a u sredu 17. aprila na večernjoj sceni Doma vojske od 20 sati biće odigran komad "Božji ljudi" u režiji Nataše Radulović.

U nedelju 21. aprila najmlađa publika će od 12.30 u sali OKCE imati priliku da vidi predstavu "Uspavana lepotica".

U sredu 24. aprila od 20 časova biće odigrana predstava "Stanojlo među ženama" vranjskog pozorišta, a u četvrtak 25. aprila vranjski ansambl gostovaće u Lebanu gde će na sceni Doma kulture od 20 časova odigrati komad Kepler 452-B u režiji Juga Đorđevića.

INDIGO (režija Branislav Lečić)

Dve dominantne dame, Bela (35) i Ana (56), rade u istoj kancelariji dugi niz godina ne znajući apsolutno ništa jedna o drugoj. Poslove obavljaju revnosno i profesionalno, dok su im privatni životi u rasulu. Izgubljene, usamljene, iscrpljene tempom, radom i konkurencijom (koju ponekad i bezrazložno doživljavaju) gube sebe i u takvom stanju atakuju jedna na drugu. Odbrambenost, strahovi i osetljivost pretočeni u drugu formu ‐ agresivnost , prepotenciju i aroganciju. Starija koleginica dobija otkaz iz nedefinisanih razloga, tako da sebi daje bahatu slobodu, slobodu očajnika. Nakon bujice okršaja, vređanja,podmetanja, lažnih telefonskih razgovora, zbližavaju se i iskreno bodre jedna drugu , ne bi li se očuvale i prebrodile svaka svoje probleme . U najlepšim trenucima se rastaju. Bela ostaje sama , sve do pojave muškarca, domara i bivšeg robijaša, koji je izvlači iz začaranog kruga svakodnevice, nudeći joj brak.

Najnovije vesti