Život u tesnim cipelama ili kako je to kad publika diše sa predstavom (FOTO, VIDEO)

U sredu u 20 časova u Domu Vojske u Vranju na programu je prva premijera Pozorišta Bora Stanković u 2019. godini.

Reč je o komadu "Život u tesnim cipelama", koji je po tekstu Duška Kovačevića režirao reditelj iz Pirota David Alić.

Nakon pretpremijere, koja je odigrana u utorak, Alić je za Vranje News rekao da je to bila prilika da reditelj i ansambl "dobiju nekakav odgovor od publike", da bi znali "kako dalje da kanališu završni rad na predstavi uoči premijere".

- Zadovoljan sam time što smo uspeli sve da uradimo, iako smo bili knap s vremenom - kazao je Alić.

Umetnički direktor pozorišta i glumac u predstavi Bojan Jovanović rekao je da je posle pretpremijere imao utisak da "publika diše sa predstavom".

- Da li zbog toga što je priča takva da se tiče svakog od nas, da li zbog same predstave, to ćemo možda videti bolje posle premijere - rekao je Jovanović.


Glumica Milena Stošić rekla je da je "napravljena odlična predstava koja korespondira sa publikom".

- I duhovita, i tragična, tačna i ovovremenska - rekla je Stošićeva za Vranje News.

Igraju: Nenad Nedeljković, Milena Stošić, Aleksandar Mihajlović, Radmila Đorđević, Dragan Živković, Jelena Filipović i Bojan Jovanović.

"Život u tesnim cipelama" prati priču o nesrećnim radnicima fabrike za proizvodnju letnje i zimske obuće, koji deseti dan štrajkuju glađu, boreći se za svoja "radnička prava".

U halu dolazi jedan od današnjih "poslovnih ljudi" sa pomalo neobičnim imenom Maldiv da im pomogne da zarade tako što će da učestvuju u rijaliti programu.

Premijera poznatog dela Duška Kovačevića, kolokvijalno rečeno žanrovski svrstanog u "gorku komediju", zakazana je za sredu 13. mart u 20 časova u Domu Vojske u Vranju.

Najnovije vesti