Dvadeset godina sa Žeticom Dejanović (FOTO, VIDEO)

Na Svetski dan pozorišta Žetica Dejanović, glumica vranjskog teatra, obeležila je dvadeset godina na sceni, uglavnom onoj u Pozorištu Bora Stanković.

Za lep jubilej Žetica je odabrala monodramu "Moji ljubavni jadi", za koju je kao tekstualni predložak poslužila knjiga "Beleške jednog neženje" Aleksandra Stojadinovića, a u režiji Ivana Tomaševića iz Šabačkog pozorišta.

Dejanovićeva je svojim glumačkim umećem i iskustvom verno dočarala lik večite udavače, u vrlo zahtevnoj i sve vreme aktivnoj ulozi koju je iznela bez "šmiranja".

Publika se većinu predstave držala za stomak.

- Bez mojih kolega ja ne bih trajala dvadeset godina.

Zajedno smo koračali svo ovo vreme.

Čak i kad je monodrama u pitanju, ovaj naš posao podrazumeva kolektivni momenat, zato ga toliko i volim - pokazala je odanost i potencirala važnost "timskog rada" Dejanovićeva u izjavi za medije nakon predstave.

Nenad Jović, direktor Pozorišta Bora Stanković u Vranju, posle premijere zahvalio je gledaocima na podršci, a Žetici Dejanović čestitao jubilej i izrazio zahvalnost za doprinos pozorišnom životu i razvoju kulture u gradu.

Predstava može da donese i smeh i plač u publici, da natera publiku da se zamisli nad ljudskim sudbinama.

Konkretno, radi se o ženi koja godinama bezuspešno traži nekog za koga bi se udala.

Istovremeno, njena najbliža prijateljica se četiri puta udavala i u svakom novom braku živi srećno.

Komad "Moji ljubavni jadi" Žetica je premijerno odigrala pred prepunom dvoranom Doma Vojske u Vranju, a na kraju je doživela ovacije na otvorenoj sceni.

PROFIL

Žetica Dejanović rođena je u Vranju 1975. godine. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Prištini diplomirala je u klasi profesora Boška Dimitrijevića, i to monodramom "Boginje" Dragoslava Mihailovića. Profesionalnu karijeru započela je u Pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru 1999. godine, da bi se 2001. vratila u Vranje. U vranjskom pozorištu bila je jedan od osnivača glumačke radionice. Imala je preko 80 premijera. Oprobala se i kao režiser i asistent režije u više pozorišnih komada. Nagrađivana je mnogo puta za svoj glumački rad. Pre manje od tri godine na festivalu "Joakim Vujić", sa još trojicom glumaca (Milanom Vasićem, Aleksandrom Radulovićem i Vladimirom Milojevićem) nagrađena je za najbolju ulogu za lik Maše u predstavi "Tri sestre" Antona Pavlovića Čehova, u režiji Trajčeta Gorgijeva.

Najnovije vesti