PREMIJERE: Uspavana lepotica, svet bajki u sali OKCE

Glumci pozorišta Bora Stanković u Vranju izveli su prvu dečju premijeru ove sezone, komad Uspavana lepotica, po tekstu i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, u sali Omladinskog kulturnog centra 5. maja ove godine.

Prva repriza bila je 6. maja, i sala je oba dana bila dupke puna, pokazujući da su najmlađi Vranjanci i te kako željni klasičnih bajki.

Uspavana lepotica je treća premijera pozorišta "Bora Stanković" u tekućoj sezoni, nakon "Jelke kod Ivanovih" i "Kepler 452-B", a najmlađi ljubitelji teatra željno iščekuju da opet vide predstavu u junu, jer je maj prebukiran zbog ranije zakazanih predstava i gostovanja vranjskog pozorišta na festivalima Joakim Vujuć i Sterijino pozorje.

U pozivu najmlađoj pozorišnoj publici da pogleda ovaj komad, reditelj Milovanović navodi da se ansambl potrudio da, u nedostatku pozorišne zgrade, maksimalno iskoristi prostor koji pruža sala OKCE.

- Potrduili smo se da prostor sale učinim pre svega bajkovitim, zahvaljujući jednoj od najlepših bajki sveta.

Kao pisac ovog komada, potrudio sam se da jednu poznatu bajku učinim zanimljivom za publiku, onoliko koliko je to moguće približiti deci u doba interneta i masovnih komunikacija, pokušavajući da spojim različite motive iz različitih bajki.

Ispostavilo se da je to profunkcionisalo - kaže Milovanović.

Glumac Marko Petričević navodi da mu je najveći izazov bio taj što se susreo sa sasvim novim načinom rada na dečjoj predstavi, a kao glumcu to što je reditelj Milovanović od ansambla tražio da u dečjoj predstavi "igraju jedan realizam", što takođe nije imao priliku da radi u karijeri.

Umetnički direktor pozorišta Bojan Jovanović, koji takođe glumi u ovom komadu, kaže da je ideja da se i dečja scena vrati pozorištu u pravom smislu te reči.

- Ideja je bila da predstava ima i pun kostim, i scenografiju, da glumački bude efektna i mislim da smo napravili dobar ugođaj za publiku - ukazuje Jovanović.

Najnovije vesti