Zahvalnica za podsticanje dečjeg stvaralaštva učitelju Miomiru Dejanoviću

Niški kreativni studio i redakcija internet časopisa „Tabla“ dodelili su zahvalnicu za podsticanje dečjeg stvaralaštva učitelju iz Vranja Miomiru Dejanoviću MiDeju.

- Baš godi i znači mi što su ljudi izvan uske lokalne sredine, u kojoj je mnogo zavisti i malograđanštine, uočili moja kontinuirana postignuća u radu sa učenicima i odali mi priznanje i zahvalnost.

Nije lako u vremenu munjevitog protoka informacija pridobiti i zadržati pažnju najmlađih, ponuditi im zanimljive i poučne sadržaje koji će ih otrgnuti od kompjuterskih ekrana - navodi Dejanović u izjavi za Vranje News.

Ovaj vranjski učitelj crta edukativne stripove, ilustracije, piše pesme za decu i o deci, izrađuje kratke obrazovne filmove...

- Stvaralaštvo je najviši domet znanja i zato svoje učenike neprestano podstičem da i oni stvaraju, kako bi doživeli lepotu stvaranja.

Naravno, motivišem ih i ličnim primerom.

Da u tome potpuno uspevam svedoče prva mesta koja moji đaci često osvajaju na republičkim i međunarodnim nadmetanjima - ponosno ističe učitelj Dejanović.

Elektronski časopis „Tabla“ je dosad zabeležio sve značajnije uspehe Miomirovih učenika.

Redovno prati i beleži stvaralaštvo kreativnih đaka i njihovih učitelja sa teritorije Srbije i čitavog regiona, tako da predstavlja dragocenu riznicu za čuvanje pravih vaspitno-obrazovnih vrednosti.

- Za svakog učenika je veoma bitan mentor koji ga podstiče i jača mu volju da istraje.

Bez kreativnih i svestranih učitelja nema svestranih i kreativnih učenika.

U početku učenicima pružam značajniju pomoć u radu - vodim ih i „držim za ruku“, ali se vremenom oni osamostale i tada ih puštam da „prohodaju sami“.

Škole su pune nadarenih učenika, samo je potrebno otkriti ih i strpljivo raditi na negovanju i brušenju njihovih talenata - naglašava vranjski učitelj za Vranje News.

Miomir Dejanović je proglašen za jednog od najboljih edukatora Srbije.

Takođe je nosilac i priznanja/titule Najbolji nastavnik EX YU, a njegova bogata radna biografija objavljena je u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Svojim svestranim delovanjem u prosveti i osobenim pristupom nastavi, učitelj Miomir Dejanović je privukao pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali Prosvetni pregled, Politika, Večernje novosti, Tabla, a snimljeni su i televizijski prilozi za Radio televiziju Srbije (Ovo je Srbija) i televiziju Prva.

Najnovije vesti