Tri nova priznanja za učitelja Miomira MiDeja Dejanovića

Učitelj iz Vranja Miomir MiDej Dejanović dobitnik je tri priznanja od Balkanske nastavničke mreže (EduBalkan), potvrdio je on u izjavi za Vranje News.

Dejanović je dobio Priznanje za altruizam, Priznanje za herojsko delo i Priznanje za entuzijazam.

On je svoje edukativne stripove i stripove svojih učenika, kao i autorske obrazovne filmove korisne za nastavu na daljinu, slao Balkanskoj nastavničkoj mreži i nesebično ih stavio na raspolaganje svim kolegama iz Srbije i regiona u vreme vanrednog stanja.

Tako su oni slobodno mogli da ih koriste pri vaspitno-obrazovnom radu u vanrednim okolnostima.

- Nisam očekivao priznanja.

Svoje digitalne nastavne materijale sam slao i delio iz entuzijazma, ljubavi prema učiteljskom pozivu kojim se bavim i zbog osećanja solidarnosti sa kolegama iz regiona sa kojima sam se iznenada našao u istoj neplaniranoj situaciji.

Drago mi je što su se učitelji iz regiona javljali i zahvaljivali mi na materijalima koje sam sa njima podelio.

Ponosan sam i što su ljudi iz nastavničke mreže "EduBalkan" uočili moje aktivnosti tokom pandemije i što su mi dali priznanja koja će mi biti draga uspomena i podsetnik na to da sam nekim kolegama olakšao posao i pomogao im u teškim vremenima.

Herojstvo u vanrednoj situaciji su pokazali i učenici i njihovi roditelji i ja im se zahvaljujem na saradnji i odgovornosti - rekao je Dejanović za Vranje News.

Ovih dana je Balkanska nastavnička mreža podelila oko 40 zahvalnica sjajnim administratorima, 1.000 zahvalnica saradnicima iz regiona, 100 priznanja za altruizam i 50 priznanja za herojsko delo.

- Ostaje nam na desetine prijateljstava, stotine uspostavljenih saradničkih veza i hiljade prosvetnih radnika motivisanih za uključivanje u neku sledeću akciju naše EduBalkan zajednice koja će izrasti iz ove pandemije.

Hvala svim direktnim saradnicima koji su bili, malo je reći izuzetni, a hvala i onim indirektnim koji su preuzimajući radove iz naše baze, stvarali uslove za kvalitetniju nastavu na daljinu, ali i širili našu mrežu - izjavila je učiteljica Željana Radojičić Lukić, finalistkinja takmičenja za najboljeg nastavnika sveta Global Teacher Prize i idejni tvorac Balkanske nastavničke mreže tokom pandemije.

Podsećanja radi, nedavno završenu školsku godinu obeležilo je izvođenje nastave na daljinu zbog epidemije korona virusa.

Vanredna situacija je potpuno promenila stare školske navike i uobičajen pristup nastavi, pa je prilagođavanje novonastalim okolnostima bio veliki izazov kako za nastavnike, tako i za učenike i njihove roditelje.

Onima koji su se našli zatečeni, od velike pomoći je bila Balkanska nastavnička mreža, koja je oformljena tokom pandemije s ciljem da od nastavnika entuzijasta prikuplja digitalne nastavne materijale pogodne za korišćenje tokom nastave na daljinu.

Za tri meseca, Mreža je okupila skoro 28.000 članova i formirala kvalitetnu bazu sa preko 3.000 obrazovnih digitalnih sadržaja koje svi zainteresovani nastavnici mogu besplatno preuzimati i koristiti u radu sa svojim učenicima.

Najnovije vesti