Učitelj MiDej u finalu Međunarodnog festivala kreativnog filma FOTO/VIDEO

Miomir MiDej Dejanović, učitelj iz Vranja, plasirao se u finale međunarodnog festivala kreativnog filma KREF 2019.

Konkurs je bio otvoren za učenike, ali i za edukatore i stručne saradnike koji su mogli da se takmiče kao mentori ili kao autori filma u četiri filmske kategorije - promotivni školski spot, savremeno obrazovanje, obrazovni resurs i igrani film-vaspitni izazov.

Filmove koji su ušli u finale, organizatori će promovisati kao podršku formalnom i neformalnom obrazovanju i vaspitanju mladih u zemlji i na međunarodnom nivou.

- Kreirao sam filmostrip pod nazivom „Pridevi i vrste prideva“ u trajanju od dva minuta.

Smatram ga dragocenim obrazovnim resursom koji omogućava da učenici u nastavi na nenametljiv, zabavan način usvoje inače suvoparne gramatičke sadržaje - kaže MiDej za Vranje News.

Postoje svakojaka takmičenja u veštom korišćenju digitalne tehnologije, dodaje on, ali se KREF "nalazi u kalendaru školskih takmičenja koji propisuje Ministarstvo prosvete republike Srbije".

- Zato plasman u finale ovog nadmetanja smatram ozbiljnim uspehom.

Doduše, svoje vladanje digitalnom tehnologijom sam dokazao i ranije - za vranjske učenike i nastavnike sam držao radionicu „Kompjuterska izrada stripa“, a digitalne radionice sam kao gost edukator realizovao i u paraćinskim školama.

Izradio sam i lični sajt.

Tu beležim svoja najznačajnija postignuća u radu sa učenicima - navodi Dejanović.

Takođe, na međunarodnoj smotri dečjeg i nastavničkog stvaralaštva „Kreativna čarolija“, koja je bila propisana kalendarom Ministarstva prosvete, MiDej je sa učenicima kao mentor osvojio prvo mesto za najbolji dečji kratki film na temu inkluzije.

- Činjenica je da je to najveći uspeh koji je neki nastavnik ostvario u dosadašnjoj istoriji vranjske OŠ Svetozar Marković - ponosno ističe Dejanović.

Kako je Vranje News ranije već pisao, MiDej je dobitnik priznanja "Najbolji edukator Srbije 2017" i nosilac titule "Najbolji nastavnik EX YU 2019".

Finale međunarodnog festivala kreativnog filma održaće se od 3. do 5. oktobra ove godine u Leskovcu.

Organizatori učesnicima obećavaju čitav niz edukativnih i korisnih aktivnosti, kojima će biti ispunjeno trodnevno druženje.

Najnovije vesti