Vranjancu priznanje za najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije (FOTO)

Miomiru Dejanoviću, učitelju u vranjskoj OŠ Svetozar Marković, dodeljeno je prestižno priznanje/titula "Najbolji nastavnik na prostorima bivše Jugoslavije", na prvoj međunarodnoj konferenciji Asocijacije ANNEXYU pod nazivom "Svet obrazovanja briše granice".

Kako je zapisano na samom Priznanju, vranjski učitelj nagrađen je "za entuzijazam, kreativnost, moć inspiracije, za moć motivacije, uspeh, za rezilijentnost i inventivnost".

- Dobro je što u nepreglednoj pustinji postoji oaza, Asocijacija najboljih nastavnika EX YU, gde se samopregorni rad učitelja prepoznaje i priznaje.

Drago mi je što su mi veliko priznanje dodelili najbolji u našoj profesiji, a ne neke strukture i ljudi koji nemaju veze sa prosvetom.

U velikoj armiji prosvetnih radnika, mi najbolji nastavnici smo elitna jedinica - ponosno ističe učitelj Dejanović u izjavi za Vranje News.

Inače, četrdesetoro najboljih nastavnika regiona, izabranih prema strogim kriterijumima, u Skoplju je dobilo ovo veliko i važno priznanje i slavodobitno se vratilo u svoje države, gradove, škole.

"Jedna knjiga, jedna olovka, jedno dete i jedan nastavnik mogu da promene svet", moto je Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije (ANNEXYU) koju su osnovale Željana Radojičić Lukić (učiteljica iz Srbije) i Vesela Bogdanović (učiteljica iz Makedonije), obe finalistkinje Global Teacher Prize - takmičenja za najboljeg učitelja sveta.

Cilj Asocijacije je da okuplja i umrežava sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije, da ih afirmiše i motiviše da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta.

Sledeća konferencija najboljih nastavnika EX YU biće održana u Budvi od 30. maja do 2. juna ove godine.

PROFIL

Miomir MiDej Dejanović je učitelj u vranjskoj OŠ Svetozar Marković. Crta stripove, ilustracije i primenjuje ih kao nastavna sredstva. Dobitnik je priznanja za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa 2017. i 2018. godine. Piše pesme za decu i odrasle (nagrađivan je za moderan pristup poeziji za decu; za odrasle je napisao zbirke "Slepa raskršća" i "Vatrolov"). Autor je akreditovanog programa "Igra kao motivacija i metoda učenja" i instruktor je aktivnog učenja. Njegovi đaci su osvojili brojna prva mesta na republičkim nadmetanjima. Na međunarodnoj smotri dečjeg i nastavničkog stvaralaštva "Kreativna čarolija 2016" sa učenicima je osvojio prvo mesto za najbolji dečji kratki film. Proglašen je za jednog od najboljih edukatora Srbije 2017. godine, a od novčanog dela nagrade štampao je knjigu svojih i učeničkih edukativnih stripova pod nazivom "Da ti nacrtam!". U okviru projekta "Znanje bez granica" dobio je priznanje i pehar za unapređenje nastave i razvoj učeničkih i nastavničkih kompetencija. Pripreme za časove objavljuje u "Prosvetnom pregledu", a zastupljen je i u zbornicima najboljih priprema za ugledne časove "Čas za ugled 2" i "Čas za ugled 3". Član je Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije i nosilac priznanja/titule Najbolji nastavnik EX YU. Svojim osobenim pristupom nastavi, učitelj Miomir Dejanović je privukao pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali "Prosvetni pregled", "Politika", "Večernje novosti", a snimljeni su i televizijski prilozi za RTS (Jutarnji program i Ovo je Srbija) i televiziju "Prva".

Komentari

Bravo za učitelja,ovo su divne vesti! Čovek je to odavno zaslužio,i neka svi prosvetari krenu njegovim stopama i budu tako posvećeni poslu i deci kao on !

Najnovije vesti