Vranjski maratonci u 2019: Dali smo sve od sebe za naš grad

Iz Atletskog kluba Vranjski maratonci, u smiraj ove takmičarske godine, saopšteno je da u ovom sportskom kolektivu mogu da budu zadovoljni načinom na koji su predstavljali grad Vranje.

- Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji, gde smo nastupili u petnaestak različitih gradova, možemo se pohvaliti i učešćima na inostranim trkama u sledećim zemljama: Slovačka, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Makedoniji, Grčka i Francuska.

Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz i učešće na tamošnjim trkama nisu ostavili ravnodušnim članove kluba.

Ipak, najbitniji su sportski uspesi, kao ono najbitnije što je obeležilo proteklu sezonu - navode iz kluba rezimirajući godinu na izmaku.

U saopštenju se podseća da su se na pobedničkom postolju u 2019. godini našli Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Anđelković i Nikola Janjić, počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.

- Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara, čime je klub, a i naš grad upisao u istoriju atletike.

Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu ovog sporta u Srbiji.

Pored toga, osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara.

Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama - navode iz AK.

Treći vranjski polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio sam vrh srpske atletike, podsećaju Vranjski maratonci.

- U Vranju su trčali Olivera Jevtić, Marko Ranković, Stenli Kipruto itd.

Vranjski maratonci nastaviće i naredne godine sa učešćima na trkama i novim uspesima - najavljuju iz kluba.

Najnovije vesti