Olivera Jevtić trčaće na polumaratonu u Vranju

U nedelju 30. juna održaće se treći Vranjski polumaraton, najavili su organizatori iz Atletskog kluba Vranjski maratonci.

- Na polumaratonskoj trci očekuje se oko 300 takmičara.

Pojaviće se trenutno najelitniji srpski trkači na dugim stazama, među kojima su u ženskoj konkurenciji najpoznatije dugogodišnja reprezentativka i učesnica Olimpijade Olivera Jevtić, kao i Teodora Simović, a u muškoj Kristijan Stošić, Milan Ranković, Miloš Dajević...

Od stranaca ima dosta trkača iz Makedonije, a biće i maratonaca iz Kenije, Crne Gore i Danske - navode iz vranjskog kluba.

Start trke je biće u nedelju 30. juna u 18 časova na centralnom gradskom šetalištu u Vranju.

Zajedno sa polumaratoncima startovaće i učesnici "Trke zadovoljstva" koja će ovog puta biti u kraćem formatu, tako da će trkači trke zadovoljstva svoju trku trčati do kružnog toka kod Vodovoda i onda se vratiti istim putem na cilj.

Pre početka ove manifestacije u 17.30 biće organizovana Dečja trka.

Najmlađi učesnici trčaće od starta trke kod Robne kuće do trga Staniše Stošića.

Za Trku zadovoljstva i Dečju trku nisu potrebne prijave za učešće, već je potrebno samo se pojaviti na startu trke.

- Ovim putem obaveštavamo građane da će za vreme trajanja trke biti obustavljen saobraćaj na trasi trke u periodu od 18 do 21 sat.

Pozivaju se građani i vozači da budu tolerantni prema gostima i učesnicima trke.

Saobraćajna policija će, kada bude u mogućnosti, naizmenično propuštati vozače kada nema trkača na stazi - navode iz AK Vranjski maratonci.

OVO JE TRASA

Šetalište kod Robne kuće – Ive Lole Ribara - Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada do ugla Francuske ulice pa nazad ulicom Proleterskih brigada – Trg Bratstva i jedinstva - Bulevar Avnoja – Radnička prema Motelu do ispred mosta pa nazad Radničkom – kod semafora skretanje desno do ulice Omladinskih brigada gde se u nju ulazi 50 metara i nazad istim putem do Radničke - Pariske komune- Nemanjina – Makedonska - Karađorđeva.

Uputstvo za takmičare

Preuzimanje startnih paketa biće nedelju od 14 do 17.30 časova u prijavnom centru koji se nalazi na centralnom šetalištu (kod Robne kuće) odnosno na mestu gde je start trke. U Vranju se posle 14 časova subotom ne plaća parking, dok je nedeljom parking ceo dan besplatan.Na centralnom parkingu je obezbedjena muška i ženska svlačionica odnosno šatori za presvlačenje. Odmah pored centralnog parkinga je javni toalet koji će raditi do 21h i koji je besplatan za sve učesnike i goste maratona. Obezbeđeno je čuvanje garderobe na centralnom parkingu. Prilikom ostavljanja garderobe morate pokazati vaš startni broj. Učesnici polumaratonske trke trče dva kruga po 10,5 km a učesnici 10 km trke trče jedan krug od 10,5 km. Učesnici štafetne trke trče jedan krug i za razliku od učesnika polumaratona i maratona imaju višekratne čipove koji se na kraju trke vraćaju volonterima na cilju. Svaka štafeta ima jedan višekratni čip koji menjaju dva člana štafetne trke. Trku startuje prvi član štafete dok druga izmena čeka svoju izmenu neposredno kod mesta START na obeleženoj zoni gde će biti sudija za štafete. Kada prvi član štafete završava svoj krug ide prema startnoj zoni pretrčavajući kroz traku za merenje vremena gde skida višekratni čip sa članka noge i daje ga drugom članu štafete koji stavlja čip i nastavlja da trči. Staza je izmerena i ima zvanični AIMS sertifikat. Na stazi će biti 5 okrepnih stanica. Dve stanice su sa flaširanom vodom i voćem a 3 stanice sa vodom u čašama. Fotografije sa trke će biti objavljene u nedelju na facebook profilu ''Vranjski maratonci''. Svaki učesnik na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati. Takmičari mladji od 18 godina moraju imati pismenu saglasnost roditelja. Takmičari trče na vlastitu odgovornost. Vremenski limit trke je 3 sata. Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša. Proglašenje pobednika i najboljih po kategorijama je u 20.30h (ili kada se steknu uslovi kod kategorija) kod mesta START. Za sve učesnike je obezbedjena večera nakon trke u donjoj vojnoj kasarni koja se nalazi na početku ulice Proleterskih brigada. U okviru startnog paketa biće bon za večeru.

Najnovije vesti