Vranjanac Kristijan Stošić pobednik Trećeg vranjskog polumaratona FOTO/VIDEO

Vranjanac Kristijan Stošić pobednik je Trećeg vranjskog polumaratona.

On je u cilj stigao samo metar pre čuvenog maratonca, Kenijca Stenlija Kipruta, a odluka je pala praktično u fotofinišu, kao da je reč o sprinterskim trkama.

Stošić je pobedio vremenom 1.13:06, a Kipruto je kasnio svega sekundu.

Treći je bio Miloš Dajević sa vremenom 1.14:35, četvrti Marko Ranković sa 1.16:19, a peti Aca Krstić sa 1.17:29.

Stošić je poznati vranjski maratonac, prošle godine bio je i pobednik Beogradskog maratona.

- Trka je bila odlična, a kakva bi mogla biti kada na stazi imate takve dugoprugaške veličine kakve su Olivera Jevtić ili Stenli Kipruto, Miloš Dajević ili Teodora Simović.

Hvala im svima što su uveličali naš gradski maraton - kazao je Stošić posle trke u izjavi za Vranje News.

Najčuvenija srpska maratonka Olivera Jevtić rekla je posle trke za Vranje News da joj je drago što je Stošić uspeo da trijumfuje u svom gradu.

- Kristijan je odličan maratonac, trčimo zajedno polumaratone i maratone, pripremali smo se za Svetsko prvenstvo.

Tu je bio i moj sparing partner Stenli Kipruto, trčali su do samog kraja rame uz rame, ali je Stošić uspeo da pobedi zahvaljujući sjajnom finišu koji ima.

Trka je bila veoma zanimljiva, izuzetna je staza, puna izazova, ovo je trebalo Vranju - rekla je Jevtićeva za Vranje News.

Jevtićeva je trijumfovala u trci na 10,5 kilometara u konkurenciji dama, a kod muškaraca Milan Mitrović.

U polumaratonu kod žena prva je bila Srpkinja Teodora Simović, druga Andrijana Pop Arsova iz makedonije, a treća njena sunarodnica Biljana Kirađieva.

U miks štafeti (2x10,5kilometara) pobedili su Milica Prkić i Darko Cvetković, drugi su bili Dunja Marković i Milan Marković, a treće mesto pripalo je Milici Arsić i Nikoli Janjiću.

Sva tri miksa su domaći trkači iz Vranja.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević zahvalio je uoči trke svim takmičarima na učešću, a posebno velikoj šampionki Oliveri Jevtić.

Na stazi Trećeg vranjskog polumaratona bilo je 300 takmičara.

Osim polumaratona trčale su se štafetne, trka na 10 kilometara, trka zadovoljstva i dečja trka.

Od inostranih bilo je dosta trkača iz Makedonije Crne Gore, Danske.

Trčalo se ovom trasom

Šetalište kod Robne kuće – Ive Lole Ribara - Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada do ugla Francuske ulice pa nazad ulicom Proleterskih brigada – Trg Bratstva i jedinstva - Bulevar Avnoja – Radnička prema Motelu do ispred mosta pa nazad Radničkom – kod semafora skretanje desno do ulice Omladinskih brigada gde se u nju ulazi 50 metara i nazad istim putem do Radničke - Pariske komune- Nemanjina – Makedonska - Karađorđeva. Dužina ove deonice je 10,5 kilometara. Polumaratonci su trčali dva kruga.

Najnovije vesti