Vranjske maratonke treće na štafetnoj trci u Skoplju

Maratonke iz Vranja Dunja Mihajlović i Jelena Stojiljković osvojile su treće mesto u štafeti (2x5km), na trci „Skopje Run 10k“ koja je za vikend održana u Skoplju.

Članice Atletskog kluba Vranjski maratonci, u konkurenciji 44 štafete, pretrčale su stazu u ukupnoj dužini od 10 kilometara za 54 minuta i 30 sekundi.

Ispred njih plasirale su se jedino Makedonke Iskra Stančeva Gigov i Isidora Isjanovski na prvom (vreme 47:05) i Slovenke, majka i ćerka Melita i Sara Romih na drugom (sa vremenom 47:10).

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i diplomama.

U muškoj konkurenciji, u trci na 10 kilometara, pojavilo se nekoliko članova AK Vranjski maratonci i ostvarili su sledeća vremena: Saša Ćuković 41:45 (bio u samom vrhu), Dejan Katančević 52:31, Ninoslav Kostić 52:37, Dalibor Nakić 55:11, Zoran Bogdanović 55:11 i Ričard Krstić 1:07:22.

Organizator ove trke, koja se održava od 2017. godine, bio je Sportski savez Skoplja, u saradnji sa AK Rabotnički i Atletskom federacijom Makedonije.

KRISTIJANU REKORD STAZE U ZRENJANINU

U Zrenjaninu je za vikend održana polumaratonska trka. U trci na 7km, koja je održana u sklopu polumaratona, član AK Vranjski maratonci i najbolji maratonac iz Vranja Kristijan Stošić oborio je rekord staze. U oktobru će članovi AK Vranjski maratonci učestvovati na trkama u Solunu, Sofiji i Ljubljani.

Najnovije vesti