Vranjski BSC na okruglom stolu o evropskim perspektivama Srbije

Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju učestvovaće na okruglom stolu sa temom "Evropska perspektiva Srbije i bugarsko iskustvo u evrointegracijama", koji će biti održan u petak 31. maja u Nišu.

- Drago nam je da smo dobili poziv za učešće.

Ovakve događaje treba organizovati što češće.

Ako se sećate, prošle godine sam predložio da nešto slično ovome realizujemo i u Vranju i nadam se da će se u skorije vreme desiti - izjavio je za Vranje News Darko Anačkov, predsednik BSC-a u Vranju.

On je izneo uverenje da Srbija sigurnim koracima ide ka EU.

- Očekujemo da se što pre pridružimo velikoj evropskoj porodici.

Ovo je još jedan dokaz da Bugarska snažno podržava evropski put Srbije, trudeći se da prenese dragocena iskustva i pripremi Srbiju za članstvo - dodaje Anačkov.

On naglašava da je Bugarska u svom mandatu predsedavanja Savetom Evropske unije "uvek isticala da Srbija treba da se pridruži evropskoj porodici".

- Sve bolji odnosi dveju zemalja ulivaju nadu da će međusobni odnosi u budućnosti biti na najvišem nivou.

O ozbiljnosti okruglog stola govori i spisak učesnika - kazao je Anačkov.

U radu okruglog stola u Nišu učestvovaće Tanja Mihajlova, direktorka Diplomatskog instituta pri Ministarstvu spoljnih poslova Bugarske, njegova ekselencija Radko Vlajkov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu, te gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Na okruglom stolu će biti i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić, predstavnici Ministarstva za evropske integracije Srbije, predstavnici pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, profesori niškog univerziteta, bugarske diplomate akreditovane u Nišu, predstavnici delegacije EU u Srbiji, kao i EU – Info Kutak u Nišu.

Okrugli sto će biti održan u petak u velikoj sali Univerziteta u Nišu sa početkom u 11 časova.

Najnovije vesti