Vranjanka Lana nagrađena na Međunarodnom festivalu dečjih video klipova

Lana Milutinović, učenica 4/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, nagrađena je na 9. Međunarodnom festivalu dečjeg video klipa Kidikem 2024.

Njen učitelj i mentor Miomir MiDej Dejanović kaže za Vranje News da je Lana najpre nacrtala strip, a zatim je, prema propozicijama konkursa, taj strip oživela zajedno sa svojim mentorom, koristeći program Windows Movie Maker, čime je stvoren film Magija drugarstva.

"Za ovaj film je Lana nagrađena diplomom, majicom, rančićem i diskom sa pesmama Branka Kockice.

Ponosan sam što moji đaci privlače pažnju šire javnosti i što dobijaju priznanja za literarno, filmsko i strip stvaralaštvo", kaže Dejanović za naš portal.

Podsećanja radi, ekipa učenika čiji je mentor bio učitelj Dejanović, osvojila je prvo mesto za najbolji dečji kratki film Srce se nema da se ima, srce se ima da se daje svima, na međunarodnoj smotri dečjeg i nastavničkog stvaralaštva Kreativna čarolija.

To je po zvaničnim i važećim merilima najveći uspeh u istoriji vranjske OŠ Svetozar Marković, jer je ova smotra bila propisana kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete Srbije, navodi Dejanović.

Poslednji konkurs, na kome je nagrađena Lana Milutinović, raspisao je Dečji kulturni centar Beograd, pozivajući decu i mlade uzrasta od 9 do 16 godina da učestvuju sa svojim autorskim filmovima kratke forme, odnosno video klipovima u trajanju do tri minuta.

Ovogodišnji festival imao je za cilj da se kod dece "putem umetničke prakse pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije".

Stvarajući kratke forme video zapisa, deci je pružena prilika "da izraze svoje mišljenje na zadatu temu pod nazivom Hokus fokus".

Najnovije vesti