Sto jedanaest priznanja za Midejeve učenike u školskoj 2022/2023. godini

Čak 111 priznanja osvojili su vredni đaci učitelja Miomira Dejanovića MiDeja, iz odeljenja 3/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, na svim nadmetanjima u školskoj 2022/2023. godini.

Učitelj MiDej poznat je po tome što razvija stvaralački duh kod dece i u radu angažuje sve učenike, tako da svakom mališanu daje priliku da postigne zapažen rezultat na konkursima i projektima u kojima učestvuju.

Sumirajući prethodnu školsku godinu, za Vranje News ističe da se raduje svakom novom uspehu zajedno sa svojim učenicima i da je ponosan što na republičkom i međunarodnom planu promoviše Vranje i kreativne vranjske mališane.

Ovo su uspesi njegovih đaka u prethodnoj školskoj godini.

Emilija Dimić osvojila je prvo mesto na 35. međunarodnom Festivalu humora za decu.

Konkurs je raspisala Biblioteka Dimitrije Tucović u Lazarevcu.

Osvojila je i drugo mesto na republičkom likovnom konkursu Ala je lep ovaj svet (konkurs je raspisala OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici), takođe drugo mesto na Tabla festu 23 (konkurs je raspisala Tabla, časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva u Nišu) i treće mesto na gradskom takmičenju u javnoj izradi likovnog rada u okviru manifestacije Svetosavska nedelja 2023.

Pripala joj je i diploma za postignute izuzetne rezultate na međunarodnom likovnom konkursu Radost Božića.

Organizator konkursa je bilo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta u Tuzli.

Dobila je i pohvalu na konkursu Junaci mog doba (konkurs raspisalo Društvo učitelja Topole).

Učenik Đorđe Zlatković osvojio je specijalnu nagradu na republičkom literarnom konkursu Pokažimo svom mestu koliko ga volimo.

Konkurs su raspisali časopis Čuvari ravnice i ekološko Udruženje Zeleno pitanje u Novom Sadu.

Takođe i diplomu za postignute izuzetne rezultate na međunarodnom literarnom konkursu Radost Božića.

Organizator konkursa je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta u Tuzli.

Lana Milutinović je osvojila drugo mesto na 35. međunarodnom festivalu humora za decu.

Konkurs je raspisala biblioteka Dimitrije Tucović iz Lazarevca.

Lena Mitić osvojila je drugo mesto na republičkom literarnom konkursu Pokažimo životinjama koliko ih volimo.

Konkurs su raspisali časopis Čuvari ravnice i ekološko Udruženje Zeleno pitanje u Novom Sadu.

Osvojila je i specijalnu nagradu na republičkom literarnom konkursu Pokažimo svom mestu koliko ga volimo.

Konkurs su raspisali časopis Čuvari ravnice i ekološko Udruženje Zeleno pitanje u Novom Sadu.

Jovan Trajković osvojio je treće mesto na 10. međunarodnom Bijenalu umetničkog dečjeg izraza (10. BUDI).

Organizator festivala bio je Kulturni centar Pančeva.

Jovan je osvajač trećeg mesta na republičkom nagradnom konkursu Srbija, doživi!, koji je organizovan u okviru manifestacije Dan tradicije 2022.

Konkurs je raspisao Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.

Takođe je osvojio specijalnu nagradu za strip na međunarodnom konkursu Čuva nas i vodi ruka, Karadžića Vuka.

Konkurs je raspisalo Udruženje Čuvari detinjstva u Nišu.

Pripala mu je i specijalna nagrada na republičkom literarnom konkursu Pokažimo životinjama koliko ih volimo.

Konkurs su raspisali časopis Čuvari ravnice i ekološko Udruženje Zeleno pitanje u Novom Sadu.

Đorđe Cvetković je dobio pohvalnicu na literarnom konkursu Ljubivoje Ršumović (organizatori konkursa su Fondacija Ršum i Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Lara Trajković, Anja Stanković, Lana Milutinović, Minja Janković, Nikola Stojilković, Đorđe Zlatković i Andrej Cvetković su dobili zahvalnice na međunarodnom konkursu Razvoj dečjih potencijala 23.

Konkurs je raspisao Centar za razvoj obrazovanja i kulture Brus.

Emilija Dimić, Lana Milutinović i Lara Trajković su dobile zahvalnice na međunarodnom konkursu za najkreativniju novogodišnju čestitku. Organizator konkursa je Društvo učitelja Kula.

Emilija Dimić, Vukašin Đorić, Đorđe Zlatković, Minja Janković, Ilija Marinković, Lana Milutinović, Lena Mitić, Novak Mladenović, Sara Ristić, Anja Stanković, Nikola Stojilković, Mateja Stošić, Jovan Trajković, Lara Trajković, Andrea Cvetković, Andrej Cvetković i Đorđe Cvetković dobili su zahvalnice za učešće u međunarodnom projektu Recite glasno, neka čuju ljudi kakve mogućnosti Svemir nudi (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici).

Svi učenici odeljenja 3/2 (njih 17-oro) dobili su zahvalnice za učešće u međunarodnom projektu Napravi naučni ukras (organizator projekta je „Oaza znanja“ iz Podgorice).

Svi učenici odeljenja 3/2 dobili su zahvalnice na 25. međunarodnoj Balkanskoj smotri mladih strip-autora.

Konkurs je raspisala leskovačka škola stripa Nikola Mitrović Kokan.

Svi učenici odeljenja 3/2 dobili su medalju i zahvalnicu za učešće na međunarodnom mini-basket festivalu Srećno detinjstvo.

Organizator je bio Košarkaški klub Panteri, a pokrovitelj grad Vranje.

Svi učenici odeljenja 3/2 dobili su zahvalnice za učešće u međunarodnom projektu U svetu kreativnosti (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici).

MiDej

Učitelj Miomir MiDej Dejanović je za svoj učiteljski rad dobio brojna opštinska, republička i međunarodna priznanja/nagrade. Među njima su Međunarodna nagrada U čast učitelju (Ečka, Vojvodina, 2015); nagrada Najbolji edukator Srbije (Beograd, 2017); priznanje/titula Najbolji nastavnik na prostorima bivše Jugoslavije (dodeljeno na međunarodnoj konferenciji u Skoplju, 2019); priznanje za altruizam, priznanje za herojsko delo i priznanje za entuzijazam (od Balkanske nastavničke mreže, tokom pandemije, (2020); Specijalno priznanje Sveti Sava, za inovacije u oblasti obrazovanja (Vranje, 2021); najviše Javno priznanje grada Vranja 31. januar, za postignute izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu i za osavremenjavanje procesa nastave, u konkurenciji zaslužnih pojedinaca i ustanova iz svih društvenih sfera (Vranje, 2023). Njegova radna biografija se nalazi u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu (Klet, 2019). Predstavljen je na zvaničnom sajtu grada Vranja, u kategoriji Najbolje iz Vranja i na sajtu predsednika Republike Srbije, u kategoriji Najbolje iz Srbije. O njegovom obrazovno-vaspitnom radu je pisao međunarodni časopis K12, koji prati i objavljuje najbolje primere školske prakse širom sveta (2021). Recenzent je radne sveske i udžbenika Svet oko nas za 1. razred osnovne škole, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i iz kojih će znanja sticati mališani širom Srbije (Data Status, Beograd, 2022). Sve svoje aktivnosti MiDej beleži na sajtu https://www.cedejan.com

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...