Učenica iz Vranja Lana Milutinović druga na međunarodnom konkursu

Lana Milutinović, učenica drugog razreda Osnovne škole Svetozar Marković u Vranju, osvojila je drugo mesto na međunarodnom konkursu kulturnog stvaralaštva “Svako dete je jednako važno”.

Konkurs je raspisao Centar za razvoj obrazovanja i kulture u Brusu, s ciljem razvoja dečjeg stvaralaštva i podsticanja mladih da kreativno provode slobodno vreme u doba pandemije.

Deci je omogućeno da se na zadatu temu takmiče u različitim kategorijama: literarno stvaralaštvo, likovno stvaralaštvo, dramsko stvaralaštvo, filmsko stvaralaštvo, muzičko stvaralaštvo i najbolja beseda.

Stručni žiri je izabrao najuspešnije radove u svakoj od pomenutih kategorija.

Lanin učitelj Miomir Dejanović kaže za Vranje News da je njegova učenica izradila strip na zadatu temu i "zablistala u oblasti likovnog stvaralaštva".

"Uvek rado i s ponosom ističem da su moji učenici dosad osvojili brojna prva mesta na republičkim i međunarodnim nadmetanjima, gde je konkurencija jaka, a kriterijumi strogi.

Sada i nova generacija đaka nastavlja da privlači pažnju svojim stvaralaštvom i da beleži značajne uspehe, čime, po ko zna koji put, promovišemo OŠ Svetozar Marković i grad Vranje", navodi za naš portal Lanin učitelj i mentor.

Za osvojeno drugo mesto na međunarodnom konkursu "Svako dete je jednako važno", učenica Lana Milutinović je dobila diplomu, a njen učitelj i mentor Miomir Dejanović zahvalnicu.

Lana za Vranje News navodi da obožava da crta.

"Kada nam je učitelj Miomir u prvom razredu pokazao kako se crtaju stripovi, još više sam se zainteresovala i sada stripove stalno izrađujem i kod kuće.

Uspesi koje sam postigla me mnogo raduju", kaže talentovana Lana.

Podsećanja radi, Lana Milutinović je nedavno osvojila treće mesto na međunarodnom eko-konkursu "Priroda – naš zajednički dom", koji su raspisali Udruženje Plant iz Niša, kao partner iz Srbije i Direkcija parka prirode Vitoša iz Sofije, kao partner iz Bugarske.

Takođe, Lana Milutinović i njene drugarice iz odeljenja - Emilija Dimić i Lara Trajković – su na ovogodišnjoj Balkanskoj smotri mladih strip-autora dobile zahvalnice za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa.

Njihovi stripovi su bili izloženi u velikoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra, među radovima autora iz celog sveta.

Najnovije vesti