SzS i PSG traže hapšenje Vacića zbog istupa u Bujanovcu i Šapcu

Vranje/Bujanovac/Beograd - Savez za Srbiju (SzS) i Pokret slobodnih građana (PSG) zatražili su u subotu od tužilaštva i policije da uhapse predsednika Srpske desnice Mišu Vacića zbog pretnji upućenih gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Iz PSG-a u svom saopštenju navode da Srpsku desnicu treba zabraniti zbog "diskriminatorskog, nasilnog i protivustavnog delovanja", a kao osnov navode Vacićeve izjave iz Bujanovca da će se obračunati "sa izdajnicima iz naših redova koji šuruju sa Šiptarima i da će takve predstavnike Srba proterati iz Bujanovca, te "zbog pretnji gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću".

- Zbog eksplicitnih pretnji smrću 'bacanjem u Drinu', koje je uz niz drugih pretnji u petak uveče u Šapcu izrekao Miša Vacić, tražimo od tužilaštva i policije da hitno reaguju i uhapse ovog eksponenta Aleksandra Vučića kao i da mu odrede pritvor zbog realne opasnosti da ponovi krivično delo - istaknuto je pak u saopštenju SzS.

Kako su ocenili, namera aktuelne vlasti je da se "iz budžetskih sredstava Srbije, po šešeljevskim manirima realizuje Miša Vacić" i da to treba da probudi državne institucije kako bi zaštitili građane.

- Mimo toga stoji samo samoodbrana koja je dokaz da država ne funkcioniše i da su vlast i de jure preuzele SNS falange pod raznim imenima.

Veza i bliskost batinaša od pre neki dan ispred RTS-a i fašističke retorike Miše Vacića su toliko jake i vezivno tkivo im je režim Aleksandra Vučića - navodi SzS.

Najnovije vesti