Urednik Bujanovačkih policiji rekao da nema šta da doda povodom Slučaja Vacić

Vranje/Bujanovac - Urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić dao je izjavu "u svojstvu građanina" bujanovačkoj policiji koja, po nalogu Odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prikuplja informacije o dešavanjima sa osnivanja Opštinskog odbora Srpske desnice u Bujanovcu, a u vezi sa govorom predsednika te stranke Miše Vacića.

Lazić je otišao u policiju nakon uredno primljenog poziva.

Za Vranje News je, nakon odlaska u policijsku stanicu, rekao da je policiji kazao kako "nema šta ni da doda, ni da oduzme" onome što je 24. oktobra objavljeno u tekstu Bujanovačkih pod naslovom "Pretnje i zastrašivanja Miše Vacića na osnivanju Srpske desnice: Dovodimo najzaje.anije ljude u Bujanovac".

- Portal Bujanovačke ne forsira nijednu političku opciju.

Naše izveštavanje je u javnom interesu građana, što je i osnovna uloga medija.

Te principe smo poštovali izveštavajući i sa pomenutog događaja.

U tekstu je navedeno samo ono što se i dogodilo na skupu, uz prenete izjave govornika i učesnika - kazao je Lazić za naš portal.

On je dodao da "ne želi da ulazi u kontekst i smisao" onoga što je Vacić govorio.

Prema zakonskoj proceduri, tužilaštvo, na osnovu informacija koje sakupi policija, odlučuje da li ima osnova za krivično gonjenje.

Advokat iz Vranja Igor Zlatković je, reagujući na Vacićev govor, za Bujanovačke ranije izjavio da je lider Srpske desnice svojim izjavama u Bujanovcu počinio barem četiri krivična dela.

Tekst Bujanovačkih sa događaja od 23. oktobra u narednim danima izazvao je veliku pažnju celokupne javnosti kao i brojne reakcije javnih ličnosti, a osim lokalnih njegove navode preneo je i veliki broj nacionalnih medija.

Najnovije vesti