SPS neće dati direktora ZC, ali pregovara za važne funkcije u zdravstvu (VIDEO)

Šef vranjskog SPS-a Zoran Antić izjavio je u četvrtak da ne očekuje da će SNS, kao nosilac vladajuće koalicije u lokalu, prepustiti socijalistima čelnu funkciju u vranjskom zdravstvu, posle ostavke direktora Zdravstvenog centra (ZC) Dragana Veličkovića, kadra SNS.

- U raspodeli dela republičkih funkcija, detaširanih za Vranje, nije za očekivati da najjača partija prepusti partneru u vlasti prvu funkciju u zdravstvu.

To ne znači da deo funkcija po dubini, mesta načelnika, upravnika i slično neće pripasti SPS-u - naveo je Antić.

On je dodao da SPS "pregovara za te funkcije", uz posredovanje potpredsednika SPS-a Branka Ružića i potpredsednika IO SNS Dragana Stevanovića, te lidera Gradskog odbora SNS Slaviše Bulatovića, ali da su ti razgovori "prošle sedmice obustavljeni zbog više sile i biće nastavljeni krajem jula".

- Novonastala situacija u ZC Vranje je neodrživa u dužem periodu, zbog interesa stanovništva i zdravlja pacijenata.

Na ministru je da odlučuje o kadrovisanju, a mi stojimo iza toga da imamo vrlo kvalitetne kadrove i odgovarajuća kadrovska rešenja, i kao partija, i kao koalicija.

Tu su lekari Dobrivoje Stošić, Mladen Kostić, Zvonko Đorđević, Nenad Mladenović, koji po iskustvu i znanju mogu da upravljaju centrom.

Ali, mi nismo u kapacitetu odlučivanja i samo možemo da ponudimo naša rešenja koalicionom partneru, a razne su varijante u opticaju - rekao je Antić.

On smatra da osoba koja dođe na čelo ZC Vranje mora da napravi tim koji neće biti politički opterećen i ostrašćen, tim koji će "na osnovu svojih ličnih strukovnih kapaciteta i iskustva u zdravstvu omogućiti da se mnoge stvari promene i urede".

Na novinarsko pitanje, da li smatra da bi najbolje rešenje bilo da posle dužeg niza godina upravljačku palicu u ZC preuzme menadžer - ekonomista, Antić je kazao da se da bi to "u ovom momentu bilo najpametnije rešenje".

- Pitanje upravljanja zdravstvom ili bilo kojom drugom oblašću, je menadžersko pitanje.

Kao što mislim da školama ne treba da upravljaju profesori razredne nastave i nastavnici, tako smatram da ni lekari ne bi trebalo da upravljaju zdravstvenim centrima - kazao je Antić, uz stav da "pravne poslove ne može raditi neko ko nije pravnik, kao što ni ekonomske ne može raditi neko ko nije ekonomista".

- Da li ja mogu da lečim ljude u Zdravstvenom centru.

Ne mogu! Nisam učio školu za to - zaključio je Antić.

Najnovije vesti