Antić o odnosu sa SNS: Slični, a različiti

Šef vranjskog SPS-a Zoran Antić izjavio je u četvrtak da SPS nije, niti ima nameru da se utopi u političke tokove drugih političkih stranaka, pa ni u tokove Srpske napredne stranke".

- Respektujemo SNS, s tim što oni imaju ideološku osnovu, ideološke postulate i programske temelje u odnosu na koje se mi iz SPS-a u osnovi razlikujemo.

Naravno da nas te razlike ne sprečavaju da po pitanju važnih lokalnih ili državnih tema i pitanja sarađujemo i budemo deo republičke i lokalne koalicione zajednice - rekao je Antić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem "gubitku identiteta SPS-a", Antić je podsetio da ova politička stranka za neki dan obeležava 28 godina rada i postojanja na nivou države, a da će u oktobru biti obeleženo i isto toliko godina bivstvovanja socijalista u Vranju.

- Od tih 28 godina, mi smo 26 godina bili u vlasti, godinu i nešto u opoziciji, i sada ponovo u vlasti.

Ako pričamo o identitetu organizacije u Vranju, imamo 8 članova Glavnog odbora, člana Statutarne komsije, člana Nadzornog odbora i Predsedništva, članice u Republičkom savetu Forumu žena i i članove u vrhu organizacije Mladih socijalista.

Od 15 odbornika naše koalicije u skupštini, 11 je iz SPS-a.

Imamo potpredsednike i članove rukovodstava na najistaknutijim mestima i ne vidim gde mi to gubimo identitet - konstatovao je Antić.

On je kazao da bi postavio kontrapitanje - da li "članstvo", simpatizeri i pristalice raznoraznih političkih stranaka "u prethodnim godinama gube svoj identitet i nestaju".

- Gde je ta radnička klasa i njena svest u vlastitom afinitetu ka određenim političkim opcijama.

Očigledno je da dobar deo građanstva i radničke klase svoje interese, što je meni kao levičaru pomalo čudno, percipira ka ultra-neoliberalizmu u ovoj državi, što je nelogično.

Očigledno da taj sloj ljudi ne želi da ima socijalnu državu blagostanja, ne želi privilegije, bonitete i subvencije koje su imali u bivšoj Jugoslaviji. Da ne želi besplatno školstvo i zdravstvo, već da želi neoliberalnu državu.

Mi, naravno, poštujemo volju građana i nemamo ništa protiv toga, ali će ti isti građani morati da snose odgovornost i konsekvence zbog glasova koje daju na izborima - rekao je Antić.

Antić i Stojčić izneli su na 110. Otvorenom danu SPS-a u Vranju i svoje mišljenje o Brend strategiji Grada, koja je nedavno usvojena u lokalnom parlamentu, a njihove stavove o tome možete čuti u videu ispod ovog teksta.

Najnovije vesti