Smena Maje Mitić: Da li je počela politička čistka u Surdulici

Vranje/Surdulica - Direktorka Doma učenika srednjih škola u Surdulici Maja Mitić, smenjena je sa te funkcije na sednici Vlade Srbije u četvrtak.

Mitićeva je članica Socijalističke partije Srbije (SPS) u Surdulici kojom rukovodi Novica Tončev, potpredsednik socijalista, i supruga bivšeg zamenika predsednika SO Surdulica doktora Čede Mitića, takođe člana SPS-a.

Za novog direktora ustanove postavljen je Saša Đorđević, diplomirani profesor istorije, iz redova zaposlenih.

Đorđević je član SNS-a i odbornik u SO Surdulica.

Predsednik surduličkih socijalista Novica Tončev izjavio je nedavno da bi demonstracije i neredi koji su se dešavali u Beogradu "mogli da se preliju na jug Srbije, tako što bi 5.000 do 6.000 ljudi blokiralo autoput Beograd-Skoplje".

On na sednici Skupštine opštine Surdulica na taj način izrazio nesalganje sa odlukama o smeni nekih direktora državnih institucija iz SPS-a.

Surdulica je jedina opština u Srbiji u kojoj su socijalisti pobedili naprednjake na lokalnim izborima 21. juna.

To je ujedno i "najtešnji" odnos vlasti i opozicije gde vlast (SPS) ima 18, a opozicija (SNS) 17 odbornika.

Odman nakon nedavnog konstituisanja lokalnog parlamenta u Surdulici krenuo je pravi verbalni "rat" preko medija na relaciji SNS - SPS.

Komentari

OVO JE SKANDAL U REZIJI NAPREDNE STRANKE .SKANDAL.PRVO DIREKTOR ZMAJA .SADA MITIC.STA MISLITE GOSPODO PROPALA DA CETE TAKO OSVETOLJUBIVO DOVEKA.SAMO SMENJUJTE I BAVITE SE VANDALIZMOM.BRUKA STE I OKRUGA I REGIONA I SRBIJE.I OVO CEMO IZDRZATI.ALI NIKADA NAM NECETE ODUZETI GRAD I PREDSEDNIKA DR NOVICU TONCEVA.I AJDE SAD PROGLASITTE SE MORALNIM POBEDNICIMA.NISTE USPELI DA POBEDITE NI SA SVIM MOGUCIM SREDSTVIMA.NIJE VAM POMOGAO NI MUP NI CIA NI BIA NI NIKO.OSTADOSTE PRAZNIH RUKAVA.UH STO BOLI 18:17.JEL DA?

Leleee šta se radi u Surdulici.Pa ovo nema nigde kako pokušavaju da uteraju strah i misle da će tako doći do vlasti.NIKADA nećete pobediti Novicu TONCEV.Upamtite.Dozivotni predsednik NOVICA TONCEV.Jer šta je uradio za jedan mandat i šta sve priušti i gradjanima i samom gradu Vi ne možete za ceo vek. Za našu decu?JEL da?To Vam je tačna konstatacija.A ZA NAŠU???

Živite u Severnu Koreju? Još malo pa papa...

Najnovije vesti