Tončev najavio eventualnu blokadu autoputa

Vranje/Surdulica - Potpredsednik SPS-a i prvi surdulički socijalista Novica Tončev poručio je da bi demonstracije i neredi koji se dešavaju u Beogradu mogli da se preliju na jug Srbije, tako što bi 5.000 do 6.000 ljudi blokiralo autoput Beograd-Skoplje.

Večernje novosti pišu da je on na sednici Skupštine opštine Surdulica naveo da će se to dogoditi "ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen".

- Surdulica je jedina slobodna teritorija u Srbiji, kao što Užička Republika gde jedino nema mraka i straha - rekao je Tončev i zapretio radikalizacijom protesta.

Snimak Tončevljevog izlaganja Novosti su objavile na Youtube-u.

DAČIĆ ISKLJUČUJE

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Ivica Dačić u pisanoj izjavi koju je preneo Tanjug.

Ponovio je da će "svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz stranke".

Najnovije vesti