Protest zaposlenih u Sportskom savezu i fudbalera Dinama: Gde su naše pare FOTO/VIDEO

Protest zaposlenih u Sportskom savezu grada Vranja i fudbalera Dinama, nezadovoljnih zbog tretmana koji imaju kod lokalne vlasti, održan je u petak u Vranju.

Zaposlenici Sportskog saveza izrazili su bunt zbog, kako kažu, neisplaćenih petnaest plata, a Dinamovci zbog problematične dinamike finansiranja kluba, odnosno visine iznosa i transfera sredstava iz budžeta grada.

Danijela Trajković, predsednica Samostalnog sindikata Sportskog saveza, naglasila je u svom obraćanju učesnicima protesta ispred zgrade Gradske uprave da ona i njene kolege već petnaesti dan dolaze pred gradsku kuću jer "petnaest meseci nisu primili zarade".

"Ali, ta kuća je za nas zatvorena.

Kao građani Vranja mi smo se obratili zaštitiniku građana, tužilaštvu, predsednici vlade Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću, istrošili smo sve mogućnosti da se našim zahtevima izađe u susret.

Ovo je poslednje sredstvo, nikakav politički skup niti bilo šta, već borba za golu egzistenciju", rekla je Trajković.

Predstavnik FK Dinamo Dragan Antić Recko, prekidan povicima "Neši odlazi" (odnose se na gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića) kazao je da fudbaleri vranjskog kluba saosećaju sa radnicima Sportskog saveza.

"Pridružujemo se protestu zaposlenih u Sportskom savezu, a i samo smo u sličnoj situaciji.

Većnik Đorđević uništava sport u Vranju.

Mi imamo muški i ženski klub, dali su nam neku crkavicu kojom ne možemo ni osnovne stvari da podmirimo, a kamoli da normalno finansijski funkcionišemo", rekao je Antić.

On je javno pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da smeni odgovorne za ovakvo stanje sporta" u Vranju.

FK Dinamo Vranje, član Srpske lige Istok, oglasio se prethodno upozorenjem preko zvanične Fejsbuk stranicekluba u kome se navodi da se klub "nalazi pred gašenjem".

Iz kluba su pozvali sve sportiste i ljubitelje fudbala na ovaj protest.

Mirna protestna šetnja održana je u petak duž centralnog gradskog šetališta, od zgrade bivše Robne kuće Beograd do zgrade Gradske uprave, uz učešće nekoliko desetina sportista, radnika Sportskog saveza, članova uprave i fudbalera FK Dinamo i građana.

Protestanti su nosili parole "Vranje Vranjancima", "Nenade uništio si sport u Vranju", "Odlazite lopovi, uništili ste grad"...

Skup su sa distance pratili pripadnici policije.

Incidenata nije bilo.

Uprava i fudbaleri vranjskog kluba protestvovali su i ranijih godina iz sličnih razloga o čemu možete čitati klikom na linkove u nastavku.

Šta je rekao gradonačelnik

Rešenje normativnih i pravnih odnosa između Grada Vranja i Sportskog saveza treba tražiti "isključivo u saradnji sa nadležnim institucijama, jer poslednji istupi nisu način za rešenje problema", izjavio je pre desetak dana gradonačelnik Vranja Slobodan MIlenković u susretu sa predstavnicama Saveza samostalnih sindikata u Vranju i sindikalne organizacije Sportskog saveza Vranje.

"Gradsko rukovodstvo je spremno za dijalog. Prvi korak ka rešenju problema je potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza. Nadam se da će njihovi predstavnici uvažiti činjenicu da je ovo jedino moguće zakonsko rešenje, jer Grad Vranje nije osnivač Sportskog saveza i ne može finansirati plate zaposlenih već isključivo programske aktivnosti", rekao je tom prigodom Milenković.

On nije odobrio način rešavanja problema misleći na događaje koji su prethodili tom susretu kada je desetak službenika Sportskog saveza ušlo u zgradu Gradske uprave u nameri da razgovara sa predstavnicima vlasti.

Najnovije vesti