Antić: Nemamo šta da pričamo sa rukovodstvom grada

Predsednik i trener vranjskog Dinama Dragan Antić, reagujući na tvrdnje gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića da "Dinamo ne želi dogovor" u vezi sa nastalim finansijskim poteškoćama i isplatom budžetskog novca za klub, rekao je da su ga iz gradskih struktura "zvali samo jednom".

- Zvala me sekretarica gradonačelnika; otišao sam, potpisao taj ugovor.

Posle toga nisu me zvali nijednom da razgovaramo.

Sad kažu da je do nas.

Mi zaista nemamo više šta da pričamo sa njima - rekao je Antić na konferenciji za medije u utorak.

Fudbaleri, stručni štab i uprava vranjskog Dinama protestvovali su u ponedeljak u centru Vranja zbog, kako je rečeno, "neisplaćenog novca od strane lokalne samouprave" za finansiranje kluba.

Oni tvrde da zbog nedostatka novca kasne u isplati tri plate.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je u ponedeljak na konferenciji za novinare da je rukovodstvo grada, sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem na čelu, bilo spremno da razgovora sa predstavnicima vranjskog superligaša.

- Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija sa teritorije grada Vranja opredeljeno 50 miliona dinara, a da je FK Dinamo dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10 miliona dinara.

Želim da istaknem da čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava - kazao je Đorđević, rekavši da "postoji dobra namera da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika druga strana nije izrazila spremnost za razgovor".

Dinamo će u sredu odigrati utakmicu 29. kola Super lige sa Proleterom u Novom Sadu.

Najnovije vesti