Đorđević: Nije do nas, u Dinamu ne žele dogovor

- Nažalost, delegacija FK Dinamo nije se pojavila iako je u više navrata izražena spremnost da se sedne za sto i razgovara - izjavio je u ponedeljak gradski većnik za sport Nenad Đorđević povodom štrajka vranjskog kluba.

On je na konferenciji za novinare istakao da je rukovodstvo grada, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, bilo spremno da razgovora sa predstavnicima vranjskog prvoligaša.

- Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija sa teritorije grada Vranja opredeljeno 50 miliona dinara, a da je FK Dinamo dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10 miliona dinara.

Želim da istaknem da čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava.

Jedino što je urađeno u proteklom periodu jeste da je FK Dinamo izmirio, odnosno vratio u budžet 548.000 dinara, što su ranije nenamenski potrošili, a reč je o sredstvima koja nisu bila predviđena programom rada za 2018. godinu.

Da zaključim, sa naše strane od početka nezadovoljstva predstavnika tima vranjskih fudbalera postoji dobra namera da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika druga strana nije izrazila spremnost za razgovor - istakao je Đorđević.

Tonski snimak izjave Nenada Đorđevića možete poslušati u nastavku.

Najnovije vesti