Iz Sportskog saveza pisali gradonačelniku: Ugroženi su nam životi

"Računao sam da ćete savesno izanalizirati situaciju i probleme koji su nastali na ralaciji Sportski savez – Grad Vranje, a koje je prouzrokovao vaš većnik za sport Nenad Đorđević, pa otvoreno pismo koje sam vam poslao krajem novembra nismo prosledili medijima", navodi na početku obraćanja gradonačelniku Bratislav Antić, predsednik Sportskog saveza Vranja, zabrinut za najavu gašenja ove sportske organizacije.

On u najnovijem dopisu gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, kome se direktno obraća, piše da je otvoreno pismo poslao još 27. novembra prošle godine, da je nakon nepunih mesec dana (23. decembra) "usledio sastanak kod gradonačelnika, a u prisustvu većnika za sport Đorđevića".

- Pomislio sam da ste našli rešenje i model za pronalaženje rešenja.

Ali, to se nije desilo već ste od mene tražili da sazovem Upravni odbor na kojem bi se izglasalo da se postojeći Sportski savez ugasi.

Tom prilikom ste predložili da sve radnike koji imaju stalni radni odnos zbrinete po klubovima gde će primati honorare i da se odreknu neisplaćenih zarada (pet).

A, vi će te otvoriti novi Sportski savez (da li je to po Zakonu?).

Ovu vašu ponudu sam odbio, sa čim su saglasni svi radnici Sportskog saveza - navodi Antić u otvorenom pismu koje je ovog puta iz Saveza prosleđeno medijima.

Od tada, dodaje se u pismu, "prestaje bilo koji vid komunikacije gradonačelnika i većnika sa Savezom".

- Delegacija radnika Saveza sa predsednikom sindikata na čelu na sastanku sa vama i većnikom predočila vam je naša prava po zakonima o sportu i radu, ali vi to niste prihvatili.

Nastavak torture prema nama je i odluka gradske Komisije za dodelu sredstava za 2021. godinu da nam se ne dodeli novac, iako smo mi po zakonu jedini nosilac i predlagač programa i bez nas se sportski programi svih klubova ne bi se mogli realizovati.

Od 1. januara 2021. godine ostavili ste radnike Sportskog saveza i njihove porodice, decu bez obaveznog zdravstvenog osiguranja, što je Ustavom zagarantovano pravo svakom građaninu Republike Srbije.

Građani Vranja, a i mi dali smo vam mandat za bolju budućnost, ali nemate mandat da raspolažete našim životima koje ste ugrozili vašim odlukama - citat je iz pisma.

Objašnjava se i da se u sredu u prostorijama Sportskog saveza dogodila "neprijatna situacija" kada je jednom zaposlenom "pozlilo i tom prilikom intervenisala je Hitna pomoć".

Najnovije vesti