Premijera mjuzikla Gospođa ministarka 24. marta u vranjskom teatru

Mjuzikl Gospođa ministarka, kojeg po motivima iz istoimenog komada Branislava Nušića priprema ansambl Pozorišta Bora Stanković u Vranju, biće premijerno izveden na večernjoj sceni, u četvrtak 24. marta u 20 časova, objavljeno je iz vranjskog teatra.

Prva repriza ostvarenja koje priprema reditelj Vladimir Lazić zakazana je dan kasnije - 25. marta takođe u 20 časova.

Ovo je posle lutkarske predstave Nerođena devojka (režija Darko Kovačovski) i Okamenjenog mora (režija Stevan Bodroža) treća premijera na sceni vranjskog teatra u aktuelnoj sezoni.

Dramaturška adaptacija Gospođe ministarke poverena je Saši Jelenkoviću i reditelju Laziću.

U pitanju je veliki poduhvat i krupan zalogaj za vranjski ansambl koji će ovog puta pokušati da dokaže svoj kvalitet u još jednom, vrlo složenom pozorišnom žanru.

U predstavi, prema prvim najavama, igra skoro ceo anambl vranjskog pozorišta.

Reditelj Lazić rekao je u izjavi za Danas da će "publika imati povoda da se zapita, ali i da se nasmeje svim vrludanjima Nušićevih junaka, s obzirom na to da je familija Živke ministarke glavna poluga u ovoj postavci".

"Evo me, 35 godina kasnije u atmosferi uzavrelih političkih strasti na tlu malene Srbije pod teretom istih problema.

Vladimir Lazić je 1986. godine u Vranju režirao, kako je kazaoa, "angažovanu, bespoštednu i uzbudljivu" predstavu Stradija po tekstu Radoja Domanovića.

Repertoar za mart

U petak 4. marta od 20 časova vranjski teatar izvešće komad Kude mi je žena u režiji Lilijane Ivanović, dok je za nedelju u 12 časova planirano izvođenje lutkarske predstave Nerođena devojka. U petak 11. marta, u večernjem terminu od 20 sati, domaći ansambl izvešće predstavu Ruža, uvela u režiji Milana Neškovića, a te sedmice, u terminu za najmlađe (nedelja 13. mart od 12 sati) na repertoaru će biti Žurka kod plavog zeca u režiji Žetice Deajnović. U petak 18. marta (20 sati) na programu će biti Nečista krv u režiji Juga Đorđevića, a u nedelju 20. marta od 12 sati dečja predstava Uspavana lepotica. Kao što je već rečeno u četvrtak 24. i petak 25. marta su premijera i repriza mjuzikla Gospođa ministarka, a u nedelju 27. marta od 12 sati dečja predstava Mačak u čizmama u režiji Trajčeta Gjorgieva. Martovski repertoar biće okončan ostvarenjem Okamenjeno more u režiji Stevana Bodrože, u utorak 29. marta od 20 sati.

Najnovije vesti