Povratak vranjskog ansambla u pozorište: Pročišćenje Nečistom krvlju FOTO/VIDEO

Povodom otvaranja obnovljene zgrade Pozorišta Bora Stanković u Vranju u utorak je na velikoj sceni premijerno izvedena predstava "Nečista krv", po motivima iz drame Borisava Stankovića.

Dramatizaciju je potpisala Tijana Grumić, a režiju Jug Đorđević, mladi pozorišni reditelj poreklom iz Vranja.

Mimo očekivanja publike predstava je traja skoro tri sata.

I uprkos tome što Vranjanci vole da zakeraju, što bi to svakako da su unapred čuli koliko će morati da sede u pozorišnoj sali to bilo "previše", što je možda "staro pozorište bilo bolje jer nije imalo air-condition" od koga se ovde ima fobija u rangu opasnosti od promaje po vranjski organizam", što deo i nije došao zbog predstave već zbog toga što je morao, ipak su gotovo svi ostali prikovani za svoje stolice do kraja novog čitanja Borine Nečiste krvi.

Ansambl vranjskog teatra stao je na daske rekonstrusanog pozorišta posle sedam godina i dao sve od sebe.

Predstavile su se "stare" i mlade glumačke snage, poslavši poruku publici da ovaj ansambl i vranjsko pozorište imaju budućnost.

A, publika, pa moglo bi se reći da je uz "Nečistu krv" doživela neku vrstu "pročišćenja" posle sedam godina posta od pravog Talijinog hrama i pozorišnog života u prostoru u kome mu je i mesto.

Već na satrtu novog pozorišnog života za vranjski teatar demonstrirane su u tehničkom delu sve prednosti nove scene i sale, od zvučnih i svetlosnih efekata, preko rotacione bine, do vizuelno-tehničkih detalja koje poseduje nova oprema vrhunski opremljene scene.

Uostalom, publika će moći da ih ponovo vidi u ovom istom komadu i na istom mestu u sklopu Borinih pozorišnih dana koji počinju u sredu uveče.

Igraće je poslednje večeri, u ponedeljak 28. oktobra.

Igraju: Anđela Vlajković, Anica Petrović, Jelena Filipović, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Dragan Živković, Marko Petričević, Ninoslav Trajković, Aleksandar Mihajlović, Marko Nikolić i Dušan Tomić.

Kostime za ovu predstavu uradila je Velimirka Damjanović, za scenski dizajn bila je zadužena Andreja Rondović, a kompozitor je Julija Đorđević.

Za šminku je bila zadužena Marija Đorđević, a asistent reditelja je Danijel Jančić.

Do prve reprize uživajte u fotografijama i video materijalu koji je za vas pripremio portal Vranje News.

Najnovije vesti